Anasayfa /  Sağlık

MEB koronavirüs salgınında okullarda alınacak yeni tedbirleri açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yeni dönemde uyulması gereken tedbirleri ve alınan kararları açıkladı. MEB'den yeni kararların ardından 81 ile yazı gönderildi.

Abone ol
Abone ol 02 Mart 2022 20:35

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yeni dönemde uyulması gereken tedbirleri ve alınan kararları açıkladı.

Bakan Koca milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kararı duyurdu. Bakan Koca, "Okullarda 2 vaka çıkması halinde sınıfın kapatılması şeklindeki uygulamaya gerek görülmemektedir. Pozitif çıkan öğrenci izole edilecek ve eğitim devam edecek." dedi.

Bakan Koca'nın açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 81 ile bir yazı gönderdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca; sosyal etkinliklere, salgının seyrini kontrol altında tutmak için belirlenen kural ve esaslara uygun tedbirler alınarak izin verilecek.

Bakanlıkça, illere gönderilen yazıya göre, resmî/özel okul ve kuramlarda öğrenci, öğretmen ve eğitim kurumu yöneticilerinin katılımı yapılması planlanan il/ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki sosyal etkinlikler 2020’de tedbiren iptal edilmişti.

Bu kapsamda, Bakanlık merkez teşkilatı birimleri ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak sosyal etkinliklere, salgının seyrini kontrol altında tutmak için belirlenen kural ve esaslara uygun tedbirler alınarak izin verilecek.

Yorumlar