Anasayfa /  Foto Galeri

MEB, bursluluk sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Nasıl alınır?

28 Ağustos 2023 tarihinden itibaren, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için sınav yerleri belirlendi mi, PYBS sınav giriş belgesi yayımlandı mı? E-Okul üzerinden bursluluk sınavı yerleri öğrenilebilecek. MEB bursluluk sınavı 2023 yerleri açıklandı mı? T.C. kimlik numarasıyla MEB bursluluk sınav sonuçları sorgulama ekranı hakkında merak edilen sorular gündemde yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı.

MEB, bursluluk sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Nasıl alınır? - Sayfa 1

Bu yılki İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bu sınav, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine burs imkanı sunmaktadır. 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sınıf, 8. sınıf, 9. sınıf, 10. sınıf ve 11. sınıf öğrencileri sınava başvuruda bulunmuştur. Sınav giriş belgeleri de merakla beklenmektedir.

MEB, bursluluk sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Nasıl alınır? - Sayfa 2

E-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden bu bilgilere erişmek mümkün olacak. Sınav yerleri açıklandı mı, belli oldu mu? E-Okul bursluluk sınavı yerleri hakkındaki bu sorular hala cevaplanmayı bekliyor.

İOKBS 2023 sınav giriş belgeleri artık yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuru ile "2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Giriş Belgeleri Erişime Açıldı" denildi.

MEB, bursluluk sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Nasıl alınır? - Sayfa 3

Öğrenciler, sınav giriş belgelerini www.meb.gov.tr adresi üzerinden görüntüleyebilirler. Bu belgede öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası gibi önemli bilgiler yer alırken aynı zamanda sınav kuralları ve tedbirleri de belirtilmiştir.

MEB, bursluluk sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Nasıl alınır? - Sayfa 4

Özellikle bu sınav, geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan Kahramanmaraş depremleri sonrasında bazı değişikliklere uğradı. Buna göre burs verilecek öğrenci sayısı deprem kontenjanı ile birlikte artırılarak 70 binden 100 bine çıkarıldı.