Anasayfa /  Güncel /  Gündem

McDonald’s Bitcoin ile ödeme almayı kabul etti! Sırada ne var?

Bitcoin gün geçtikçe küresel bir yayılım alanı bulunurken İsviçre’nin Lugano’daki McDonald’s mağazası, Bitcoin ile ödeme almayı kabul etti. Artık Lugano’daki McDonald’s Lightning Network üstünden Bitcoin ile ödeme yapmanıza olanak veriyor.

Abone ol
Abone ol 06 Ekim 2022 23:40

İsviçre’deki Lugano şehrinin, bu ayın sonuna kadar Avrupa’nın en önemli kripto etkinliklerinden birine ev sahipliği yapacak olması da bunda büyük bir etken olmuş gibi görünüyor. Bitcoin ekosistemi geliştikçe küresel anlamda etkinlikler de hız kazanıyor.

Özellikle Lugano’nun, İsviçre’nin üçüncü en önemli finans merkezi olması ve kripto dostu bir şehir olma yolunda ilerliyor oluşu Bitcoin için önemli bir destek sağlıyor. Öyle ki son gelişme ile birlikte, Lugano’daki bir McDonald’s mağazası Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladığını duyurdu.

Lugano Kripto Biriminde Ödemeleri Arttırmayı Planlıyor

Kripto dostu şehir olarak anılan Lugano, özellikle Bitcoin (BTC) ve Tether stabilcoin USDT kullanarak şehri için kripto para birimlerindeki ödemeleri artırmayı planlıyor. Lugano’da bu ayın sonunda yapılması planlanan etkinlik, Lightning Network’ün en önemli gelişmelerinden birine odaklanıyor. 

Ekim sonu için planlanan kripto etkinliği, Lugano Plan B olarak adlandırılan Tether ile işbirliği içinde başlatılıyor. Tether CTO’su Paolo Ardoino da kripto etkinliğinin ana kahramanlarından biri olarak yer alacak. Lugano kenti ile Tether’in ortak girişimi Plan ₿ Foundation, ödeme işlemcisi GoCrypto ile Lugano kentine Bitcoin, tether ve LVGA ödemelerini getiriyor. Böylece bu işbirliği sayesinde vatandaşların cüzdanlarını McDonalds ve diğer işletmelerde kullanmalarına imkan tanıyor.

Ayrıca belirtilene göre GoCrypto ödemeleri sadece McDonalds’da geçerli olmayacak. Bunun dışında restoranlar, sanat galerileri ve daha fazlası dahil olmak üzere şehirdeki birkaç işletmede mevcut olacağı açıklandı. Aynı zamanda, kullanıcıların Bitcoin Lightning Network, USDT ve yerel ödeme tokeni luga (LVGA) ile ödeme yapmak için cüzdanlarını kullanabilecekleri ifade edildi. Ayrıca önümüzdeki 25 gün içinde Lugano’da daha fazla işletmeyi kripto para birimleri ile ödemeye dahil etmeye çalışacakları söylendi.

Yorumlar