Anasayfa /  Foto Galeri

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu: ''Seçim bitti, işim bitti değil. Benim işim yeni başlıyor''

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Seçkin’den aldı. “Halka güven vermeyen, sorunları çözme becerisi gösteremeyen yöneticilerin başarı şansının bulunmadığını söylemek zorundayız” diyen Seçkin’den mazbatasını alan İmamoğlu, İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda kendisini bekleyen vatandaşlarla buluştu.

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu: ''Seçim bitti, işim bitti değil. Benim işim yeni başlıyor'' - Sayfa 1

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu: ''Seçim bitti, işim bitti değil. Benim işim yeni başlıyor''

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Seçkin’den aldı. “Halka güven vermeyen, sorunları çözme becerisi gösteremeyen yöneticilerin başarı şansının bulunmadığını söylemek zorundayız” diyen Seçkin’den mazbatasını alan İmamoğlu, İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda kendisini bekleyen vatandaşlarla buluştu. 

Seçim sonrasında yaşanan bazı hukuksuz uygulamalara tepki gösteren İmamoğlu, “Çifte standart kararlar alınıyor. İstanbul'un bazı ilçelerindeki bir kısım sayımlar yapılıyor ama bazı ilçelerinde aynı biçimde yapılan itirazlar reddediliyor. Van'da yaşanan, tam bir garabet. Bu konuda demokrasiden, haktan, hukuktan ve adaletten yana olmaktan, bu kardeşiniz asla vazgeçmeyecek. Haksızlığa karşı durmayan, haksızlığı görüp de susan, dilsiz şeytan olur. Bana yapılınca haksızlık, başkasına yapılınca uzaktan seyretmek, bu memleketin hiçbir insanına yakışmaz. Allah şahit, ‘Hak yemem, hakkımı yedirmem’ derken, rakibim de olsa, hakkı yeniyorsa, gidip onun elini ayağa kaldırmayan namerttir. Bu bağlamda; yapılan haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı sonuna kadar mücadelenin de bir neferi olacağını kimse unutmasın. Yani Ekrem İmamoğlu'nun işi, ‘seçim bitti, işim bitti’ değil. Benim işim yeni başlıyor” dedi.   

Tuzla, Beykoz ve Üsküdar’da süreç uzatılarak mazbata teslimlerinin geciktirildiğini aktaran İmamoğlu, “Bir dünya fark var Tuzla'da. Bir sürü ihbarlar alıyoruz. Bu şehri kendi malı mülkü gibi gören bazı kişiler, devretme erdemini bile gös-te-re-mez. Ne halt yiyeceklerini bilemeyiz. Bakın buradan açık çağrı yapıyorum. Birilerinin kötü niyetlerine, ekmeğine yağ sürmeyin. Tuzla'ya buradan mesaj veriyorum: Derhal arkadaşımın mazbatasını verin. Bu anlamsız, bu çifte standart uygulamaları Türkiye'nin neresinde olursa olsun, Van'dan Hatay'a, Sinop'tan İstanbul'un herhangi bir ilçesine takip edeceğiz. Milletimiz adına, adaletin savunucuları olmaya devam edeceğiz kardeşim” diye konuştu.

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu: ''Seçim bitti, işim bitti değil. Benim işim yeni başlıyor'' - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, üçüncü mazbatasını aldı. Mazbatasını almak için; CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri ve eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte 16.00 sıralarında İstanbul Adalet Sarayı Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Yerleşkesi’ne gelen İmamoğlu, alkışlarla karşılandı. Yerleşke içindeki konferans salonunda düzenlenen mazbata teslim töreninde ilk konuşmayı İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Seçkin yaptı.

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu: ''Seçim bitti, işim bitti değil. Benim işim yeni başlıyor'' - Sayfa 3

İL SEÇİM KURULIU BAŞKANI SEÇKİN: “İTİRAZ GELSE BİLE, SONUCUN DEĞİŞTİRMEYECEĞİ AÇIKTIR”

Mazbatanın, kamusal bir göreve seçilen kişilere, o işin yerine getirilmesine ehil olduğunu, usül ve yasaya uygun bir şekilde seçildiğini gösteren bir belge olduğunu belirten Seçkin, “Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ilk olarak 2019 yılında seçilmiş ve 5 yıl sonra 31 Mart 2024’te yapılan yerel seçimlerde, yaklaşık yüz 51 civarında oy almış, ikinci kez seçilme başarısını göstermiştir. Artık Büyükşehir Belediyesi oylarına itiraz gelse bile, itirazın sonucu değiştirmeyeceği açıktır. Bu nedenle mazbata almaya, kendisi hak kazanmıştır. Gösterdiği başarıdan dolayı kendisini, şahsım ve temsil ettiğim İl Seçim Kurulu adına kutluyorum” dedi.

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu: ''Seçim bitti, işim bitti değil. Benim işim yeni başlıyor'' - Sayfa 4

“HALKA GÜVEN VERMEYEN, SORUNLARI ÇÖZME BECERİSİ GÖSTEREMEYEN YÖNETİCİLERİN BAŞARI ŞANSI YOK”

16 milyonluk nüfusuyla İstanbul’un, adalet sorunlarından trafiğe, çevreden su kıtlığına kadar pek çok problemleri olduğuna dikkat çeken Seçkin, “Yılların getirdiği bazı problemlerin İstanbul gibi bir metropolde görülmemesini beklemek, gerçekçi değil. Halkın sorunlarını yerel düzeyde hissetme, onları pratik ve özverili bir şekilde çözme başarısını gösteren bir belediyecilik anlayışının günümüzde giderek değer kazandığı, herkesin malumu. Siyasetin asıl amacının da bu olduğunu, çözüm odaklı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde yerel halka güven vermeyen, sorunları çözme becerisi gösteremeyen yöneticilerin başarı şansının bulunmadığını söylemek zorundayız. Bu çerçevede, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın halktan aldığı güvenoyu ve meclis çoğunluğu ile İstanbul'un önemli sorunlarını zaman içerisinde azaltacağını umut ediyorum. Kendisini son seçimlerde gösterdiği başarıdan dolayı tebrik ediyor ve bundan sonra atacağı adımlarda başarılar diliyorum” diye konuştu.