Anasayfa /  Foto Galeri

Mayıs ayında Altın ve dolar ne kadar olacak? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Mayıs ayında Altın ve dolar ne kadar olacak? sorusunu yanıtladı. İşte İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklama...

Mayıs ayında Altın ve dolar ne kadar olacak? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı... - Sayfa 1

Bir süredir Nisan ayının sakin geçeceğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Mayıs ayında çıkacak fırtına için uyarılarda bulunuyor.

İslam Memiş nisanda piyasalarda bahar esintilerinin yaşanacağını belirtirken sözlerine şöyle devam etti:

Mayıs ayında Altın ve dolar ne kadar olacak? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı... - Sayfa 2

Amerikan Merkez Bankasının (Fed) faiz artırımına ve varlıklarında daralmaya gideceğinin altını çizen İslam Memiş, Fed’in enflasyonla her ay bu şekilde mücadele edeceğinin mesajını verdiğini hatırlattı. Memiş, Fed’in Mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırımı yapacağını tahmin ederek bunun ekonomiye yansımalarını şöyle değerlendirdi:

Mayıs ayında Altın ve dolar ne kadar olacak? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı... - Sayfa 3

“Doların seyri gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için önemli. 3 ay önce dolar endeksi 88 bandındaydı, sonrasında 100 seviyesine kadar yaklaştı. Döviz kurlarında yukarı yönlü ataklar gelmesi çok kuvvetli. Bunun iki nedeni var: birincisi artan enflasyon, ikincisi ise Fed’in faiz artırımına göre doların değerinin artması. Mayıs’ta borsalarda satışlar başlarsa bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde dolar yukarı yönlü ataklar yapabilir. 15 TL-15,50 TL bant aralığını mayısta bekliyorum. Mayıs’ta Fed konuşulacak.”

Mayıs ayında Altın ve dolar ne kadar olacak? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı... - Sayfa 4

Memiş'in altın tahmini de yukarı yönlü oldu. Memiş'e göre Mayıs'ta gram altın 950 lira seviyesini görecek. Zamanla da bu seviye 1450 lirayı bulacak.