Anasayfa /  Medya

Masterchef Güzide Mertcan elenmeye çalıştı!

Masterchef Güzide Mertcan zengin eşi ve 7 milyonluk villası ile olay olmuştu. Yarı finalde Güzide birinci oyunda adeta kendini sabote etti. Şefler farkedince gözyaşları içinde herşeyi anlattı.

Abone ol
Abone ol 29 Aralık 2019 00:41

Masterchef Türkiye yarışmacısı Güzide Mertcan ilk günden itibaren en çok konuşulan isim oldu. Bunun sebebi de yetenekleri değil, zengin eşi ve 7 milyonluk malikanesiydi. 3 çocuk annesi olan Güzide'nin şeflik eğitimi olmamasına rağmen finale kadar kalması da olay olmuştu. Güzide Mertcan yarı finalde herkese büyük bir şok daha yaşattı.

Yarışın birinci etabında o kadar kötü bir tabak çıkardı ki şefler şaşkına döndü. Çiğ etle en yüksek 4 puan alan Güzide 11 puanla ilk etabın sonuncusu oldu. Mehmet Şef bunun sebebini sorunca Güzide ağlayarak herşeyi anlattı. Elenmek için oyuna asılmayan Güzide, zenginliği sayesinde finale kaldığı yorumlarına çok üzülmüştü. Güzide şunları söyledi:

--Ben buraya geldiğimden beri açıkçası çocuklar ve gençler beni izlediğinde hiç kimseye yanlış örnek olmak istemedim. Şu aşamada beni gören herkes o kadar yanlış yerde tutuyorlar ki daha fazla ilerlemek benim ve izleyenler için ne kadar iyi olacak ben bunu düşünmeye başladım açıkçası.

Masterchef Güzide ile ilgili görsel sonucu"

-Olur da birinci olursam insanların kafasında şu oluşacak, birilerini tanımadan, birilerinin yardımı olmadan biz gençler olarak hiçbir şey başaramayacağız. Bunu net gördüklerini düşünüyor insanlar. Ben de bunu onlara düşündürmek istemiyorum açıkçası.

-O arkadaşlar (Cemre ve Alican) benden daha çok hak ediyor görünüyorlar. Ve onlar alırsa gerçekten iyi mesajlar verecekler ben bundan eminim. '
Güzide konuşmasının bu kısmında daha fazla devam edemedi ve ağlayarak sustu.

Stüdyoda yaşanan bu 'duygusal patlama' sonrasında Somer şef hemen bir bardak su alıp Güzide'ye götürdü. Güzide kendini toparlamaya çalışırken şef Mehmet Yalçınkaya konuya ilişkin konuştu ve şunları söyledi:
-Şunu kesinlikle sizin şahsınızda söylüyorum. Masterchef başladığından itibaren insanların aldığı eğitimlerle geldiği aşamayı gösteren bir programdır. Masterchef dünyadaki bütün formatlarında yetişmiş insanların yarıştığı bir program değildir. 

-Bu programa geldiğimizden beri ben hesapladım 650 yemek işlemişiz. Her şef 4-5 tane master class vermiş. Ben bir çok üniversite hocası tanıyorum, o kadar okul biliyorum hiç birinde 4 ayda bu kadar yemek öğretilmiyor.

-Somer Şeften başlayalım uluslararası onlarca konferansta konuşmuş bir insan. Kendini dünyaya ispatlamış 3 tane kitap yazmış. Danilo 7 sülalesinden aşçı, Türkiye'de kariyerinin en üst noktasına gelmiş bir aşçı. Ben zaten internete girilince görülür kendimi anlatmama gerek yok. Şu 3 tane kendini ispatlamış adamdan her hangi bir akademide eğitim almaya kalksan 3'ünü biraraya getirmeye imkan yok. Dolayısıyla kimin ne dediği gerçekten bizim umrumuzda değil. Biz burda gördüğümüz tabağa oy veririz o kadar. 

- Eğer sen söylenenlerden etkilenip bugün burda yarışmada havlu atıyorsan, seni bugüne kadar destekleyen insanlara haksızlık etmiş oluyorsun. O insanlar seni idolü olarak görmeyecekler. Kendi öz güveninle becerinle, bugüne kadar aldığın eğitimle burada yarışmanı istiyorum. Kazanırsın kaybedersin ama burdan böyle gitmelisin.

Mehmet Şef, Güzide'nin kendini sabote etmeye çalıştığını gelen ilk tabakta anladıklarını belirterek şöyle devam etti:

-İlk tabakta anladık bunu, biz çocuk değiliz. Sosyal medyaya göre bir yarışma yapamayız. Ustan olarak ben seni acilen yarışma motivasyonuna davet ediyorum. 

Güzide'nin ağlamasına dayanamam diyen Alican ise arkadaşının finale gelmeyi hak ettiğini belirtip şunları söyledi:
-Sosyal medyada sürekli karşımızı çıkıyor, Güzide hak etti mi diye. Diğer çocukların daha çok hakkı gibisinden yorumlar yazılıyor. Güzide buraya tırnakları ile kazıyarak geldi. Benden çok çok daha iyi olduğu konular var. Şampiyonluğu hak eden insanlardan bir tanesi. Bunlar boş ve gereksiz insanlar oturduğu yerden saçma sapan yorumlar yapıyorlar. Yiğidi öldür hakkını yeme. 

Yorumlar