Anasayfa /  Sağlık

Maske Taktığınızda Bunu Sakın Yapmayın! Ölümcül olabilir

Herkesin maskeyle dolaştığı şu günlerde Profesör Dr. Taşbakan uyardı. Maske taktığınızda sakın bu aktiviteyi yapmayın yoksa ölümcül olabilir. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 19 Mayıs 2020 10:40

Herkesin maskeyle dolaştığı şu günlerde Profesör Dr. Taşbakan uyardı. Maske taktığınızda sakın bu aktiviteyi yapmayın yoksa ölümcül olabilir. İşte detaylar...

Koronavirüs ile mücadele kapsamında birçok ilde maske takmak zorunlu hale geldi. İnsanlar dışarı çıkarken, işe ya da markete giderken maske takmayı ihmal etmiyor. Peki her durumda maske takılır mı?

 MASKE TAKIP SPOR YAPMAK ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan, maske ile spor yapmanın ölümcül olabileceğini söyledi. Profesörün söylemlerine göre, spor yaparken bir süre sonra kanda karbondioksit birikmesi yaşanarak zararlı gaz birikmesi ve bunun sonucunda da baygınlık ve ani ölüm gibi sonuçlara neden olabiliyor.

 CERRAHİ MASKE KULLANILMALI
Koronavirüsten korunmak için maske takarak spor yapan kişileri uyaran Profesör, konuya açıklık getirdi. Doktorlar tarafından önerilen maskelerin cerrahi maskeler olduğunu ancak insanların farkında olmadan “sağlık çalışanlarının hastalara müdahale ederken kullandığı maskeleri” taktığını belirtti.

SANILDIĞI GİBİ KORUMUYOR

Açık alanda kalabalık ortamda spor yapacak kişilerin sosyal mesafe kuralına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Taşbakan, "Kalabalık ortamda, 1.5 metrelik mesafeyi koruyarak, cerrahi maske takarak spor yapılabilir. Biz, sağlık çalışanlarının kullanması gereken daha gelişmiş maskeleri kullanmamasını söylüyoruz, çünkü bunlar sanıldığı gibi kişiyi çok fazla korumuyor" diye konuştu.

Düzenli olarak Alsancak Kordon'da spor yapan Su Karaman da, "Düzenli olarak koşuyorum. Maskeyle koşmak çok zor oluyor. Hava da sıcak olduğu için yüzüm çok terliyor. Ama uzmanlar da maskenin çıkarılmaması gerektiğini söylüyor. Bu yüzden spor yaparken de maskemi çıkarmıyorum" dedi.

 

Yorumlar