Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Marmaris Bördübet mevkiindeki Amazon Koyu'nda orman yangını çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bördübet mevkiindeki Amazan Koyu Yedi Adalar bölgesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınamadı. Yangına hava karardığı için havadan müdahale edilemezken, karadan söndürme çalışmaları sürüyor.

Abone ol
Abone ol 21 Haziran 2022 22:38

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki orman yangınından sonra akşam saatlerinde de Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi'nde Bördübet mevkii Amazon Koyu Yedi Adalar bölgesinde orman yangını başladı. Saat 20.00 itibariyle çıkan orman yangını şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamadı.

Gün batımına kadar yangına 2 helikopter ile müdahale edildi. Yangın bölgesine çok sayıda arazöz ve iş makinesi sevk edilirken Antalya, Denizli ve İzmir orman bölge müdürlüklerinden çok sayıda bölgeye ekip çıkarıldı.

Yangına hava karardığı için havadan müdahale edilemezken, karadan söndürme çalışmaları sürüyor.

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise “Muğla / Marmaris’te çıkan orman yangınına 8 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın kahramanları Yeşil Vatanımızı alevlere karşı korumak için fedakarca mücadele ediyor” denildi.

"NEREDE BU UÇAKLAR?"

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar Twitter hesabından, "Marmaris Bördübed yanıyor. Bütün kış defalarca söyledik... NEREDE BU UÇAKLAR!!... 1 adet helikopter görülmüş. 3 AYRI YER YANIYOR..." paylaşımını yaptı.

İşte o tweet:

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Gelişimeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Etiketler yangın muğla maramara
Yorumlar