Anasayfa /  Güncel

Marmaray için müjdeli haber ! 3 ay daha ücretsiz !

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamalarda Marmaray'ın sabah 06:00'dan itibaren seferlerine başlayacağı müjdesini verirken, sağlık çalışanlarına 3 ay daha ücretsiz kullanabileceklerini müjdeledi.

Abone ol
Abone ol 31 Mayıs 2020 17:35

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu verdiği müjdeli habere göre o meslek grubundaki kişiler 3 ay daha ücretsiz Marmaray ve Başkentray ulaşımında yararlanabilecektir.

 

Bakan Karaismailoğlu 28 Mayıs tarihinde seferlerleri yeniden başlayan YHT, yüksek hızlı tren Başkentray, Marmaray'da yeni normalleşme programları kapsamında alınacak tedbirler yolcu sayısının düşürülmesi tren seferlerinde ki hijyen kuralları gibi önlemler  alınacağını açıkladı.

Yolcular arası sosyal mesafe kuralının önemli olarak alınacak tedbirler arasında yer alıyor. Marmaray'da Bu sebeple 203 bin kişilik kapasite artırılacak. 1 Haziran 2020 Pazartesi günü tarihinde sabah 6 da seferler başlayacak. Akşam 22:00 saatine kadar devam edecek. Gebze ile Halkalı arasında 285 sefer 76 kilometrelik bir yolculuk yapılacak. Seferler arası 15'er dakikalık olacak. Ortalama 65 bin yolcunun Marmaray'ı kullanması bekleniyor. Bu anlamda tren seferlerinin daha önce 56 olan sayısı arttırıldı. Trenler arası mesafenin de 15'er dakika düşürüldü. Koltuk sayısı 9 bin 690 arttırıldı.

3 AYDA ÜCRETSİZ KULLANABİLECEKLER;

Sağlık çalışanlarına Müjdeli Haber Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından verildi. 1 Haziran tarihinde seferleri başlatılacak ve yeni normalleşme kapsamında adımlara uyumlu olarak hazırlanan çalışmalar Pazartesi günü mesaisine kaldığı yerden devam edecek. Trenlerin sağlık çalışanları için 3 ay daha ücretsiz olarak kullanılması müjdesi getirildi. Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada;” Şükran duyduğumuz sağlık çalışanlarımız 1 Haziran tarihinden itibaren 3 ay daha Başkentray ve Marmaray'dan ücretsiz olarak yararlanmaya devam edecekler” ifadesini kullandı.

 

Yorumlar