Anasayfa /  Dünya

Mansur Yavaş'tan zafer konuşması: Türkiye'de 'Mansur Yavaş belediyeciliği' tescillendi'

Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediyesi önünde zafer konuşması yaptı. Yavaş, "Bu seçimin kaybedeni, bizden farklı düşünen, bize oy vermeyen hemşehrilerimiz asla değildir. Bir demokrasi yarışı verilmiş, Ankaralının helal oylarıyla tüm Türkiye’de 'Mansur Yavaş Belediyeciliği' tescillenmiştir" dedi.

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2024 00:38

Mansur Yavaş'tan zafer konuşması: Türkiye'de 'Mansur Yavaş belediyeciliği' tescillendi'

Ankara Büyükşehir Belediyesi merkez binası bahçesine vatandaşları davet eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş, "Bu seçimin kaybedeni rakibimiz için çalışan hamşehrilerimiz de değildir. Bizler onların çabalarına, emeklerine ve özverilerine de sonuna kadar saygı duyuyoruz, onlara da yürekten teşekkür ediyoruz. Bu seçimin kaybedeni siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Turgut Altınok'tur" dedi.

Yavaş'ın konuşması öncesinde Yavaş'ın konuşmasını dinlemek için gelen vatandaşlar kutlama yaptı, İstiklal Marşı okudu. "Dünyaya bakışımız farklı olabilir ama artık seçim bitti, rozetimizi çıkarıp Ankara'ya hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Yavaş, mevcut başkanının AKP Ankara adayı Altınok olduğu Keçiören Belediyesi için de, "Televizyonlarda söylemiştim, pastanın üzerindeki çileğimiz Keçiören olacak diye, inşallah geliyor" diye konuştu.

Yavaş'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Sizlerle gurur duyuyorum. Zorlu bir süreci aştık. 2019 yılından önce vaatlerimizle sahadaydık, şimdi icraatlarımızla sahada olduk. Başta Özgür Özel olmak üzere eski dönem başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na ve tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Asıl kahramanlarımız sizlersiniz. Ankara halkının tamamına yürekten teşekkür ediyorum.

İftiralara rağmen bana güç veren biricik aileme ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Bize atılan iftiralara karşı dualarını kalkan gibi kullanan, attığımız her solukta, attığımız her adımda yanımızda hissettiğimiz herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.

"Bizim karşımızda düşman yok"
Biz bu seçim sonuçlarını zafer olarak görmüyoruz. Bizim karşımızda düşman yok. Hepimiz bu vatanın onurlu bir ferdiyiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Dünyaya bakışımız farklı olabilir ama artık seçim bitti, rozetimizi çıkarıp Ankara'ya hizmet etmeye devam edeceğiz.

Bu kent bize bundan 100 yıl önce farklı görüşlere sahip olsalar da Anadolu'nun çeşitli yerlerinden vatan uğruna bir araya gelip kurtuluş destanını yazanların emanetidir Ankara. Bu kent bize bitti denilen yerde bir Anka kuşu gibi küllerinden doğarak Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının emaneti. Bu kent gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizin emaneti. Bu emanete sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz.

"Kimseyi ayırmadan 6 milyon tek yürek olacağız"
Nasıl pandemide tüm dünyaya hep birlikte bunu gösterdiysek; elde, yangında, depremde, ülkemizin bütün dertli anlarında en önde ve hep birlikte yardımına koştuysak şu andan itibaren kimseyi ayırmadan 6 milyon tek yürek olacağız. Bu seçimin kaybedeni; bizden farklı düşünen, bize oy vermeyen hemşehrilerimiz asla değildir. Bir demokrasi savaşı verilmiş, Ankara'nın helal oylarıyla Mansur Yavaş Belediyeciliği tescillenmiştir. 

"Bu seçimin kaybedeni siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Turgut Altınok"
Bu seçimin kaybedeni rakibimiz için çalışan hamşehrilerimiz de değildir. Bizler onların çabalarına, emeklerine ve özverilerine de sonuna kadar saygı duyuyoruz, onlara da yürekten teşekkür ediyoruz. Bu seçimin kaybedeni siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Turgut Altınok'tur.

"Ankara'da seçimi rantçılar kaybetti"
Geçen seçimde de aynını yapmışlardı. Geçen seçimden hiç ders almayanlar, tertemiz vatanseverlere iftira atanlar, kirli siyasetten medet umanlar, Ankara halkının yüce iradesi karşısında bir kez daha kaybettiler, kaybetmeye de devam edecekler. Buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum; Ankara'da seçimi beton kaybetti, yeşil kazandı. Ankara'da seçimi şatafat kaybetti, emek ve alın teri kazandı. Ankara'da seçimi rantçılar kaybetti, sosyal belediyecilik kazandı. Ankara'da seçimi imar baronları kaybetti, 6 milyon Ankaralı kazandı. Ankara'da seçimi eser belediyeciliği adı altında çöp projelere, ne olduğu belirsiz beton kulelere milyarlarca lira harcayanlar kaybetti. O milyarlarca lirayı halkın sağlığına, beslenmesine, ısınmasına, eğitime harcayanlar kazandı. Seçimi işte burada olduğu gibi Türk bayrağı altında buluşan gönüllüler ve vatan için atan yüreklerin yani milletin doğrudan kendisini oluşturduğu ittifak kazandı.

Herkes bilmelidir ki bizim belediyecilik anlayışımız hiç kimseye değil sadece Ankara halkına meftun, sevdalı ve Ankara halkına kölelik yapmayı kabul edecek bir belediyecilik anlayışıdır. Sizlere söz veriyorum, bu kenti şeffaf, katılımcı, hesap verebilir anlayışla yöneteceğiz. Sizden aldığımız paranın hesabını yine kuruşu kuruşuna vereceğiz, kimseyi ayır etmeyeceğiz. Ankara'nın sanayisine, tarımına, turizmine, ulaşımına, altyapısına, teknolojisine, eğitimine, kültürüne ve sanatına yatırım yapmaya devam edeceğiz.

"Az laf, çok iş yaparak çalışırsanız işte böyle rekor oyla seçiliyorsunuz"
Bu seçim sonuçları bize olduğu kadar Türkiye'de siyaset yapan herkese yol haritası çiziyor. Demek ki kimseyi ayırmadan hizmet ederseniz, yalnızca halkın size verdiği görevle ilgilenirseniz, kutuplaşmadan uzak durur ve şeffaf olursanız, başı dara düşene hızır gibi koşarsanız, az laf, çok iş yaparak çalışırsanız işte böyle rekor oyla seçiliyorsunuz. Bu tarihi fark bizleri asla şımartmayacak. Tam aksine sizlerin omuzlarımıza yüklediği bu büyük sorumluluğun bilincindeyiz ve sizlere layık olmak için gece-gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.

Çalmadan, yorulmadan, bıkmadan Ankara'mız içim çalışacağız. Bizler devlet geleneğini bilen yöneticiler olarak devletin en üst makamından en alt kademesine kadar uyum içinde çalışma irademizi yine ortaya koyacağız. Bunu, makamın asıl sahibi milletimiz için yapacağız.

Bazı anlayışların değişmesini istiyoruz. Milletimizin iradesine saygı duyulmasını, milletimizin dinlenmesini istiyoruz. Önceki dönemde bize yaşatılan zorluk ve engellerin bu dönemde yaşatılmamasını istiyoruz. 

"Boyun eğmeyeceğiz"
İftira ve karalama yapan bütün propaganda güçlerine, kanallara, internet sitelerine, sosyal medya trollerine bugüne kadar boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Halktan yana olacağız.

"Pastanın üzerindeki çileğimiz Keçiören"
Sıra geldi müjdelerimize... Ayaş Belediyesi'nin, Beypazarı'nı, kazandık hayırlı olsun. Etimesgut'ta çok öndeyiz, henüz sayılıyor. Gölbaşı'nda çok öndeyiz, henüz sayılıyor. Güdül Belediyesi'ni kazandık. Haymana'yı kazandık. Kalecik'i kazandık. Keçiören'de kazanmaya çok yakınız. Televizyonlarda söylemiştim, pastanın üzerindeki çileğimiz Keçiören olacak diye, inşallah geliyor. Kahramankazan'da şu andan 2 bin oy öndeyiz. Mamak'ta çok öndeyiz, o da bir saate kadar geliyor. Nallıhan'ı kazandık. Polatlı'yı kazandık. Şereflikoçhisar Belediyesi'ni kazandık.

"Bizlere engel olan belediye meclisi üyeleri gitti"
Diğer belediyelerimizde sayımlarımız devam ediyor. Onların hepsinde de hemen hemen büyükşehirde farklı şekilde öndeyiz. İnşallah ilçe belediyelerini aldığımız zaman onları da duyuracağız. Bala'da da kazanmaya çok yakınmışız. Yani bu durumuna göre belediye meclisinde çoğunluğu kazanıyoruz. Bizlere engel olan belediye meclisi üyeleri gitti. Hani o Çamlıdere Belediye Başkanı vardı, o da gitti.

"Gerçek kutlamayı Atatürk Orman Çiftliği'nde bayramdan sonra yapacağız"
Yarından itibaren seçilen tüm belediye başkanları kollarımızı sıvayıp kaldığımız yerden devam edeceğiz. Talepleri dinleyip çözümler üreteceğiz. Eğlenceyi bayram sonuna bırakıyoruz. Atatürk Orman Çiftliği'nde gerçek kutlamayı bayramdan sonra orada yapalım, hepinizi bekliyoruz. 

Son olarak bizim bir farkımız var. seçimi kazandık, 5 yıl görev aldık. Yüzde 60'ın üzerinde bir oranla kazandık ama. Bir dahaya oy vermeyen yüzde 40'ın da oyunu almamız lazım. Lütfen oy vermeyenleri üzecek hiçbir şey yapmayın. Onların seçmenlerine de saygı duyacak, farkımızı göstereceğiz. Allah'a emanet olun."

Yorumlar