Anasayfa /  Foto Galeri

Maldivler pahalı geldi,Salda gölü koruma altına alındı,çareyi mermer..

Turizmin önemli merkezlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir ''beach club'' ile 5 yıldızlı otelin sahile 'beyaz kum' diye kuvars tozu sermesinin ardından, bir başka otelin de benzer bir girişimi durduruldu. Küçükbük Sahili'nde beach club'da sahile beyaz kum döküldüğü görüldü. İşletmeler ise. .

Maldivler pahalı geldi,Salda gölü koruma altına alındı,çareyi mermer.. - Sayfa 1

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde bir beach club ile Gündoğan Mahallesi'nde denize sıfır 5 yıldızlı bir otel, sahile kuvars tozu serdi.

İhbar üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi Çevre Kontrol Koruma Müdürlüğü ekipleri baskın düzenledi.

Maldivler pahalı geldi,Salda gölü koruma altına alındı,çareyi mermer.. - Sayfa 2

Sahile, Maldivler'in sahillerinde bulunan beyaz kum görüntüsü vermek isteyen iki işletme hakkında işlem yapıldı.

Otele, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 310 bin lira, Bodrum Belediyesi ise 35 bin lira ceza kesti. Her iki işletme hakkında ayrıca soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yapılan işlemlerin ardından işletmeler sahile serdikleri kuvars tozunu kaldırdı.

Maldivler pahalı geldi,Salda gölü koruma altına alındı,çareyi mermer.. - Sayfa 3

Öte yandan Gökçebel Sahili'nde farklı bir otelde benzer bir girişimin durdurulduğu öğrenildi. Bodrum Belediyesi, otelin sahiline beyaz kum (klasit kum) sermesine izin vermedi.

Çevreciler ve vatandaşlar art arda yaşanan bu girişimlere insan sağlığına ve doğaya verdiği zararlar dolayısıyla büyük tepki gösterdi.

Maldivler pahalı geldi,Salda gölü koruma altına alındı,çareyi mermer.. - Sayfa 4

Bugün de Gündoğan Mahallesi Küçükbük Sahili'nde bulunan bir beach club'ın benzer sebeple çevreciler tarafından şikayet edildiği öğrenildi.