Anasayfa /  Güncel

Mahkeme başkanından FETÖ sanığına ’iflas’ fırçası

Aydın’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü çatı davası kapsamında ifade veren ve yardım ettiğini kabul eden sanık iş adamının iflas mazeretine sinirlenen mahkeme başkanı “Ülke elde gitmiş, sen iflası düşünüyorsun. Ülkem olmazsa senin işin bir anlamı var mı” diye çıkıştı. 30 yıl sonra kamudan ihraç edilen sanık kamu görevlisi ise, müdür olmasının önüne geçmek için kendisine iftira atıldığını iddia etti.

Abone ol
Abone ol 07 Ağustos 2017 14:13

Aydın’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü çatı davası kapsamında ifade veren ve yardım ettiğini kabul eden sanık iş adamının iflas mazeretine sinirlenen mahkeme başkanı “Ülke elde gitmiş, sen iflası düşünüyorsun. Ülkem olmazsa senin işin bir anlamı var mı” diye çıkıştı. 30 yıl sonra kamudan ihraç edilen sanık kamu görevlisi ise, müdür olmasının önüne geçmek için kendisine iftira atıldığını iddia etti.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamesi kabul edilen örgütün Aydın’daki çatı yapılanmasının ifade işlemleri devam ediyor.

Dava kapsamında ilk ifade veren tutuklu iş adamı Abdülkerim T., FETÖ’ye mali destek verdiği iddialarını yalanladı. İşçi olarak çalıştığı Almanya’dan kesin dönüş yaptıktan sonra soruşturma kapsamında kapatılan ASİAD’a üye olduğunu ve yönetiminde yer aldığını ifade eden Albülkerim T., “ASİAD ile birlikte 2012 yılında 7 kişiyle birlikte Amerika’ya 11 günlük geziye gittim. O zaman Fetullah Gülen hakkında terör örgütü şüphesi yoktu. Pensilvanya’ya gittik, 15 dakika görüştük. Hoş geldiniz dedi, hal hatır sorup, çay kahve söyledi. Daha sonra petrolcü iş adamı grubu gelince bizi dışarı çıkardılar. 2014 seçimlerinde Aydın il imamı Abdülbekir Kalkan beni arayıp ‘bağımsız belediye başkanı çıkarmayı düşünüyoruz, sen olur musun’ dedi. Ben de ‘hayır; siz sohbetlerde siyasetten ve şeytandan Allah’a sığınırız diyordunuz. Şimdi siyaset yapıyorsunuz’ dedim” dedi.

Sanık Abdülkerim T., mahkeme başkanı Mustafa Ümit’in “Seçimlerde herhangi bir partiye destek verilmesi yönünde yönlendirme yapıldı mı” sorusu üzerine ifadesine şu şekilde devam etti: “Cemaat içinde CHP ve HDP’ye destek verin diye konuşulduğunu duydum. Zoruma gitti. Cemaatin siyasete bulaşmasından ve hükümetle kavgaya girişmesinden dolayı bu yapıdan ayrıldım. Ben yıllık 10 bin lira tutarındaki yardımı Sami Solak’a, sohbet hocaları Tuncay Atmaca, İsmail Uyar ve soy ismini hatırlamadığım Selim isimli birisine teslim ediyordum. Çocuklarım Yesevi Koleji’nde okuduğu için Bank Asya’da katılım hesabı açıp, taksitleri buradan ödedim.”

“İflas ettim” deyince, mahkeme başkanı sinirlendi

Mahkeme başkanı sanığa 2014 yılından sonra kendisine Bank Asya’ya para yatırma konusunda baskı yapılıp yapılmadığını sordu. Sanık, soruya “Abdülbekir Kalkan, Bank Asya’ya para yatırmamı söyledi, ben kabul etmedim. 13 aydır tutukluyum, rakiplerim bu durumdan faydalanarak beni iflas ettirdiler” diye cevap verdi. Abdülkerim T.’nin bu savunmasına sinirlenen mahkeme başkanı Ümit, “Siz alakam yok diyorsunuz ama 2014 yılında aralıklarla Banka Asya’ya 6 bin 600, 13 bin 600 ve 5 bin avro para yatırmışsın. Buna ne diyeceksin? Sen iflas etmekten bahsediyorsun. Ülke elde gitmiş, sen iflası düşünüyorsun. Ülkem olmazsa senin işin bir anlamı var mı” diye çıkıştı.

Müdürlük beklentisi varmış

30 yıl görev yaptıktan sonra ihraç edilen tutuklu SGK şefi Adnan A. da suçlamaları reddederek, “Müdürlük beklentim vardı, önümü kesmek için iftira atmış olabilirler. Avukat Ufuk Keçeci üzerime iftira atıp, beni hürriyetimden yoksun etmiştir” şeklinde ifade verdi.

İtirafçı akrabasını yalanladı

Kapatılan ASİAD’ın kurucu üyesi ve eski başkanlarından olan tutuklu sanık Ahmet Celal K. ise, savunmasında şu ifadeleri kullandı: “Ben ASİAD başkanıyken anayasal düzene karşı hiçbir faaliyetimiz olmamıştır. Maddi durumun mütevelli olmaya müsait olmadığı için herhangi bir yardımda bulunmadım. Kayınbiraderim Mustafa Ancın benim için ‘Cemaatin önde geleni’ demiş. Ben zaman zaman ondan borç alan biriyim. Niye böyle dedi, anlamadım. Gizli tanıkların iddialarını kabul etmiyorum, bana iftira atıldı.”

Yurt dışına haber yapmak için çıkmış

Sözde Aydın il imamı Abdülbekir Kalkan’ın sekreteri ve şoförü olduğu iddia edilen tutuklu gazeteci Ali A. da, “Terör örgütü üyesi olduğum ve diğer tüm suçlamaları kabul etmiyorum. 2006-2016 yılları arasında 3 farklı gazetede çalıştım. Amacım gazetecilik yapmaktı. ByLock’u kullanmadım ancak telefonu masada unuttuğum zaman başkası kullanmış olabilir. ASİAD’ta çalıştığım dönemde kurumun terör örgütüyle bağlantısının olduğunu bilmiyordum. Sami Solak’ın sahibi olduğu Bakış gazetesinde muhabirlik yaptım. Sami Solak’ın Aydın’ın kasası olduğu hakkında hiçbir bilgim yok. Bank Asya’da 1997 yılında açtırdığım hesaba birikimlerimi yatırdım ve kapatılıncaya kadar hesabımı kullandım. Bankaya para yatır ve çek diye hiçbir talimat almadım. Gazeteci olduğum için yurt dışı gezilere katıldım. Vize işlemleri için bankada paramız olması gerekiyordu. Vize alacağımız dönemlerde ASİAD’daki arkadaşlar ve yakınlarımdan para alıp sonra geri iade ediyordum. Sami Solak, yurt dışı gezilerini haber yapmam için beni Makedonya’ya götürdü” şeklinde ifade verdi.

Mahkeme başkanı “2014 yılı Ocak ayında 20 bin avro hesap açmışsın” diye sonunca şaşıran Ali A., “Bununla ilgili belgeleri görmek isterim. Akrabam Mehmet Akkurt’un Ankara’daki Genel Kurmay Karargahında öldürüldüğünü duydum. Gizli bir tanığın ifadesinde Mehmet Akkurt’un cenaze işlemlerini benim yaptığım yönündeki ifadesi doğru değil. Ben 17 Temmuz’da gözaltına alındım, cenaze işlerinde hiçbir işlemim olmamıştır” diye yanıt verdi.

Yorumlar