Anasayfa /  Magazin

Fatma Girik: Atatürk'le konuşuyorum buradayım diyor

Türk sinemasının dört yapraklı yoncasından biri olan Fatma Girik, bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Hollanda’da kutlamıştı. Lahey şehrinde düzenlenen Altın Lale Ödülleri’nde “yaşam boyu onur ödülü”ne layık görülen sanatçı, törene katılıp ödülünü aldı. Ayrıca Hollanda ziyaretine Çanakkale Müzesi'ni ekleyen Fatma Girik, açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2017 14:53

Fatma Girik, onur ödülü almak için gittiği Hollanda'da, iş adamı Bülent Türker'in açtığı Çanakkale Müzesi'ni de ziyaret etti.

Müzede birkaç saat geçiren Fatma Girik, Atatürk’ün fotoğraflarına bakarken duygusal anlar yaşadı.

Fatma Girik, Atatürk’ün 79’uncu ölüm yıldönümü öncesinde duygularını şu sözlerle dile getirdi:



“Âşık Mahzuni Şerif’in yazdığı, Selda Bağcan’ın söylediği ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ türküsü öyle güzel anlatıyor ki Atamıza olan özlemimizi. Durmadan bu türküyü dinliyorum. Dinlerken de hep gözlerim nemleniyor, yüreğimin çarpıntısı artıyor. Geldim 75 yaşına, bu heyecanı halen hissediyorum. Bir 75 yıl daha yaşasam, bu çarpıntı ve Atatürk, Cumhuriyet aşkım devam edecek biliyorum.”

Usta sanatçı sözlerine Mustafa Kemal Atatürk'e odaklanarak devam etti ve şu açıklamayı yaptı.

“Bu ara sık sık düşünüyorum, Atatürk olmasıydı halimiz ne olurdu diye. Konuşamıyorum, gülemiyorum, uyuyamıyorum, karanlığa gömülüyorum...

Sonra kafamı kaldırıyorum, denizin uçsuz maviliğine bakıyorum, Atatürk de bana bakıyor masmavi gözleriyle. Gülümsüyor ve ‘Ben buradayım, yanınızdayım’ diyor. Rahatlıyorum, nefes alabiliyorum. O hep bizimle birlikte ve olmaya devam edecek.”

BİR SÜRE ÖNCE HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Fatma Girik bir süre önce kalça rahatsızlığı şikayetiyle gittiği hastanede ameliyat edilmişti. Doktoru açıklamasında 'Sanatçının, son dönemde artan bir kalça ağrısı vardı. Geçen hafta itibarıyla artık yürüyemez hale gelmişti. Yapılan tetkiklerde kalça ekleminde bir dejenerasyon saptadık ve kalça eklemini protezle değiştirdik. Kendisi şu an yürüyor.' demişti.

Girik'in ameliyat olduğunu duyan sanatçı dostu Hülya Koçyiğit'te hastaneye koşmuştu.


Yorumlar