Anasayfa /  Dünya

Maduro, adil bir barış sürecini başlatabilecek kişinin Erdoğan olabileceğini ifade etti!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalara atıfta bulunarak, "Ben bir lider olarak inanıyorum ki bu duruma müdahale edebilecek, ateşkesi sağlayabilecek ve adil bir barışın başlamasını temin edebilecek kişi Erdoğan olabilir" dedi.

Abone ol
Abone ol 11 Ekim 2023 14:00

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalara atıfta bulunarak, "Ben bir lider olarak inanıyorum ki bu duruma müdahale edebilecek, ateşkesi sağlayabilecek ve adil bir barışın başlamasını temin edebilecek kişi Erdoğan olabilir" dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, katıldığı bir televizyon programında İsrail-Hamas çatışmasına değindi. Maduro, İsrail güçlerinin Filistinli ailelerin ve sivillerin yaşadığı binaları hedef almasını sert bir şekilde eleştirdi. Ayrıca, İsrail'i Gazze'deki Filistinlilere karşı "soykırım" uygulamakla suçladı.

Maduro, Filistin halkının her gün ayrım yapmaksızın hedef alındığını, öldürüldüğünü ve hapse atıldığını dile getirerek, uluslararası medyanın Filistin'e yönelik bu saldırılara sessiz kalmasını eleştirdi.

"Mevcut olaylar, Birleşmiş Milletler anlaşmasının kalıcı olarak ihlal edilmesinin sonucudur"

"1967'de Birleşmiş Milletler, Filistin ve İsrail devletlerinin kurulmasını öngören bağlayıcı bir karar aldı ve ayrıca Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak kabul edilmesine karar verdi" ifadesini kullanan Maduro, "Bu tarihten itibaren BM kararları bağlayıcı olmasına rağmen, İsrail hükümetleri bu kararları sürekli olarak ihlal etti. Şu an yaşananlar, BM anlaşmasının sürekli olarak ihlal edilmesinin sonucudur" şeklinde konuştu.

Maduro, dünya genelindeki Hristiyanları, Müslümanları ve Yahudileri ateşkes çağrısı yapmak için BM'ye destek olmaya davet etti ve "Filistin halkının tarihî hakları olan bağımsızlık, toprak ve barışı yeniden tesis etmek için barış müzakerelerinin derhal başlamasını talep edelim" dedi.

Venezuela'nın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın diplomatik yollarla barış arayışına verdiği destek de dahil olmak üzere Maduro, Venezuela'nın Filistin'e yönelik desteğini vurguladı.

"Erdoğan'ın adil barışın başlatılmasını sağlayabileceğine inanıyorum”

Maduro ayrıca şunları dile getirdi: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediklerine tamamen katılıyorum. Son derece mantıklı açıklamalar yapıyor.

BM kararlarına saygı duyulmalı, adil ve kapsamlı bir barışa ihtiyaç var. Erdoğan, lider olarak bu duruma müdahale edebilir, ateşkesi sağlayabilir ve adil bir barışın başlatılmasına yardımcı olabilir."

Maduro, "Adil bir barışı aramalıyız. Bu barışı, BM kararlarına ve Filistin halkının haklarına saygı göstererek diyalog yoluyla bulmalıyız" diyerek açıklamalarını tamamladı.

 

 

Yorumlar