Anasayfa /  Foto Galeri

Maden suyu hakkında bilinmeyenler! Maden suyu şişesi neden yeşil renk?

Yerin en derin katmanından mineral toplayarak yeryüzüne çıkan maden suyu hakkında az bilinen bir gerçek ortaya çıktı. Gün içinde birçok vitamin ve minerale ihtiyaç duyan vücudun bir numaralı kahramanı maden suyudur. Maden sularında bulunan doğal mineraller birçok sağlık sorununa iyi geliyor. Tiroid bezinin düzenli çalışmasından tutun da kolesterolü düşürmeye, kilo vermeye kadar birçok faydası vardır. Peki, bu maden suyu şişelerinin rengi neden yeşildir? Az bilinen o gerçek haberimizde...

Maden suyu hakkında bilinmeyenler! Maden suyu şişesi neden yeşil renk? - Sayfa 1

Magnezyum, kalsiyum, sodyum ve potasyum özellikleri açısından oldukça zengin olan maden suyu, gün içinde kaybedilen minerallerin alımını kolaylaştırır. Ter, solunum ve idrar ile kaybolan minerallerin yerine gelmesi için suyun yanı sıra sıvı ihtiyacının bir kısmı maden suyundan karşılanabilir. Peki, bu maden suyu şişesinin renginin neden yeşil olduğunu hiç düşündünüz mü?

Maden suyu hakkında bilinmeyenler! Maden suyu şişesi neden yeşil renk? - Sayfa 2

Peki, günde kaç adet maden suyu içmeliyiz? sorusu merak ediliyor. Maden suyu yaşa göre de farklılık gösterir. Her besinin fazlası nasıl zararsa maden suyun da onlardan biri.  

Maden suyunun tüketimi yetişkinlerde, 2 şişe ve üstüyken bu durum çocuklarda ise 1 şişeyi geçmemektedir. 

Doğa harikası bu mineralli suyun içinde kalori bulunmamaktadır. 

Maden suyu hakkında bilinmeyenler! Maden suyu şişesi neden yeşil renk? - Sayfa 3

Bu maden sularının vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Tabi aşırı tüketilmesi halinde ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilmektedir. Öncelikle gelin maden suyunun faydalarından bahsedelim... 

Günlük tüketilmesi gereken miktarda tüketilen maden suyu, günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Gelişmekte olan kemik ve diş gelişiminin güçlenmesine büyük etkisi vardır.

Maden suyu hakkında bilinmeyenler! Maden suyu şişesi neden yeşil renk? - Sayfa 4

Faydaları saymakla bitmeyen maden suyu, kilo problemi yaşayanların kahramanı oluyor. İçinde bulunan bikarbonat ve potasyum ile birlikte vücuttaki yağı metabolize eder. Bu sebeple yağ yakımı kolaylaşır ve kilo verme süreci hızlanır. 

Kolesterol problemi yaşayan hastalar yoğun minerallerin bulunduğu bu mucizevi maden suyuyla kolestrolün önüne geçebilir ve hatta birikmesini önleyerek kalp krizi riskini en aza düşürür.