Anasayfa /  Dünya

Lübnan Cumhurbaşkanı: 'Hariri'nin istifa konusu kapandı'

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, üç günlük İtalya gezisinde Italya Başbakanı Paolo Gantelloni ile Roma’daki Kegi Sarayı'nda görüştü. Cumhurbaşkanı Avn, Başbakan Hariri’nin istifa konusunun kapandığını belirterek Lübnan’ın milli birliği, güvenliği ve mali istikrarının önemine vurgu yaptı.

Abone ol
Abone ol 01 Aralık 2017 17:04

İtalya Başbakanı Paolo Gantelloni, gelecek dönemde İtalya'nın Lübnan silahlı kuvvetlerini desteklemek için özel bir konferans düzenleyeceğini, başarılı olması için de gerekli irtibatları yapmakta olduğunu söyledi. Gantelloni, İtalya hükümetinin, Lübnan açıklarında tesis edilen Deniz Harekat Sahasında, yasaklanmış silah ve malzemenin Lübnan karasuları ve limanlarına giriş-çıkışını caydırmak, Lübnan Deniz Kuvvetlerine destek olmak maksadıyla tesis edilen UNIFIL’e katkıda bulunmaya devam ettiğini söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve delegesini karşılayan İtalya Başbakanı Paolo Gantelloni, Lübnan’ın Ortadoğu’da istikrarı güçlendirmek için önemli bir rolü olduğunu söyledi. Gantelloni, elektrik, petrol ve gaz üretimi konularında Lübnan’a destek sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ise İtalya’nın ülkesine yaptığı desteklerden dolayı Gantelloni’ye teşekkür etti. Başbakan Hariri’nin istifa konusunun kapandığını belirterek, Lübnan’ın milli birliği, güvenliği ve mali istikrarının önemine vurgu yaptı.


Yorumlar