Anasayfa /  Eğitim

Lise kayıtları ne zaman ve nasıl yapılır?

LGS tercih sonuçları açıklandıktan sonra okulu belli olan öğrenciler, lise kayıtları için araştırmalara başladı. Bu yıl lise kayıtları bireysel olarak yapılmayacak, sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Abone ol
Abone ol 27 Temmuz 2023 11:55

Lise kayıtları nasıl yapılacak?

Yerleştirme işlemleri sonucunda, öğrencilerin okullara kayıtları (açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere) sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecek.

LGS tercih ve kayıt takvimi:

- Yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihler 24-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak.

- İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek.

- 08-16 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları alınacak.

- Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22-25 Ağustos tarihleri arasında alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

Yorumlar