Anasayfa /  Eğitim

Lise 2. dönem sınavı ne zaman yapılacak?

Milyonlarca öğrenci yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla birinci dönem sınavlarını tamamladı. Öğrenciler şimdi de Lise 2. dönem sınavı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt arıyor. Peki Lise 2. dönem sınavı ne zaman yapılacak?

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2021 16:42

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem sınavlarını bitirmiş ve sisteme girmiş okullar için 2. dönem sınav tarihleri belli oldu. İkinci dönem birinci sınavların 29 Mart-16 Nisan 2021 tarihleri arasında tamamlayacak.

LİSE 2. DÖNEM SINAV KONULARI NELER?

Lise ikinci dönem sınav konularına dair henüz net bir açıklama yok ancak sınavların Kasım- Nisan arasındaki konuları kapsaması bekleniyor.

LİSE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Lise 1. dönem sınavları işlemleri tamamlanmak üzere. 1. dönem sınav sonuçları 26 Mart Cuma gününe, sorumluluk sınavlarına ilişkin tüm iş ve işlemler ise 31 Mart Çarşamba gününe kadar e-Okul sistemine işlenerek tamamlanacak. Öğrenciler 1. dönem sınavlarına ilişkin tüm notlarını 31 Mart'tan sonra öğrenebilecek.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri de ikinnci dönem sınavlarının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavları ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Açık Öğretim Okulları sınavlarımızı çevrim içi ortamda gerçekleştireceğiz. I. Dönem sınavları, 25 Şubat 2021'de, II. Dönem sınavları, 25 Mart'ta başlayacak. Sınavlar, Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerimize başarılar diliyorum."

AÖL 2. DÖNEM KAYITLARI OTOMATİK Mİ YAPILACAK?

AÖL öğrencilerinin 2. dönem için kayıt yenilemesine gerek yok. 2.Dönem Sınavları için kayıt yenileme işlemleri otomatik olarak yapılacaktır.

 

Yorumlar