Anasayfa /  Sağlık

Liçi meyvesi nedir, Liçi meyvesinin faydaları nelerdir?

Kralların meyvesi olarak bilinen liçi meyvesinin kökeni Çin'dir. Asya'nın güneyinde ve Güney Amerika'da yetişen liçi, Türkiye'de ise sadece Mersin'de yetişmektedir. Çin'le özdeşen bu meyve için geçmiş zamanda halktan vergi toplanmıştır. Liçi meyvesi nedir, liçi meyvesi tadı nasıldır diyenler için faydalarıyla birlikte detaylandıracağız.

Abone ol
Abone ol 19 Kasım 2019 20:38

Geçişte kralların meyvesi olarak anılan liçi meyvesi hem lezzeti hem de görüntüsüyle oldukça ilgi çekici bir tropik meyve.


LİÇİ MEYVESİ NEDİR?
Liçi meyvesi; litchi, lychee, lichee isimleriyle bilinir. Liçi, başlıca olarak Çin'in güneyinde yetişen bir meyvedir. Yüksek oranda C vitamini içerir ve 9 tanesi günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yeter. Liçi meyvesi 3,4 cm uzunluğunda ve yaklaşık 3 cm çapındadır. Liçi meyvesinin kabuğu pembe, kırmızı tonlarındadır ve serttir. Meyvesi ise saydam renklidir.

LİÇİ MEYVESİ TADI

Liçi meyvesi beyaz üzümün tadını andırır, üzümden biraz daha tatlı diyebiliriz. İçerdiği yüksek orandaki C vitaminin yanı sıra; kalsiyum, bakır, fosfor, selenyum, magnezyum ve lif kaynağıdır.

LİÇİ MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?


Güçlü C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırır.
Lifli yapısı sayesinde tok tutucu etkisi bulunur ve kilo vermeye yardımcı olur.
Ancak şekerli yapısı yüzünden diyabet hastaları tüketmekten kaçınmalıdır.
Antioksidan özelliği bulunur ve bu sayede kalp sağlığını korur.
Cildi korur ve yaşlanmaya karşı meydan okur.
Bakır ve demir içerir, bu sayede kan dolaşımı artırır.

Etiketler liçi liçi meyvesi
Yorumlar