Anasayfa /  Eğitim

LGS Matematik soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

TEOG sisteminin sona ermesiyle birlikte 8. sınıf öğrencileri yeni sistemin ilk sınavı olan LGS'ye girdiler. İlk oturum bitti, ikinci oturum ise 12.30'da sona eriyor. Sınavın sona ermesiyle birlikte en önemli madde soru ve cevapların ne zaman yayınlanacağı... Özellikle 20 soruluk Matematik testinin soru ve cevapları merak edilenler arasında...

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2018 13:46

LGS'nin ikinci turumu 12.30 itibarıyla sona eriyor. 2. oturumda 8. sınıf öğrencileri Fen Bilimleri ve Matematik testlerini çözecek. Sınavın bitişiyle birlikte soru ve cevaplar en öenmli konu olacak. Özellikle Matemetik testi büyük bir önem arz ederken "Matematik soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt aranıyor.

MATEMATİK SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) soru ve cevapları resmi siteden yayınlayacak. MEB, soru ve cevapların yayımlanma tarihi hakkında kesin bir bilgi geçmezken yetkililer, duyuruların takip edilmesi gerektiğini belirtti. Matematik soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

MEB MATEMETİK SORU VE CEVAPLARI

2018 LİSE KAYITLARI NASIL OLACAK?

2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek. Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak. Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK OLAN LİSE TİPLERİ HANGİLERİ?

Bazı okul türleri için sınava girerek puan edinmek şart olacak. Yönergeye göre, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleştirilmesi amacıyla Bakanlıkça merkezi sınav yapılacak. Ağırlık standart puan hesaplanırken esas alınacak ağırlık katsayılarına bakacak olursak Türkçe 4, Matematik 4, Fen Bilimleri 4, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1, Yabancı Dil 1'dir.

3 yanlış bir doğruyu götürecek

Her sorunun 4 seçeneği olacak. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevap olarak işaretlenecek. Sınavda, her bir öğrencinin her bir ders testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak. Bir başka deyişle üç yanlış bir doğruyu götürecek.

İki bölüm arasında 45 dakika ihtiyaç molası verilecek

İki bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç, gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecekler. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere verilecek ek süre her bölüm için ayrı ayrı uygulanacak.


Yorumlar