Anasayfa /  Eğitim

LGS 2. tercih sonuçları açıklandı, 1. nakil sonuçları meb.gov.tr'de.

LGS 2. tercih sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyuruldu. LGS 1. nakil sonuçları ise meb.gov.tr adresinde, kimlik numarası ve doğum tarihi ile sorgulanabiliyor. LGS 2. tercih sonuçları 31 Temmuz Pazartesi günü MEB tarafından açıklanmasının ardından, hala bir okula yerleşemeyen veya okulunu değiştirmek isteyen öğrenciler için 2. nakil tercih süreci başladı.

Abone ol
Abone ol 31 Temmuz 2023 17:42

MEB tarafından açıklanan LGS 2. tercih sonuçlarına göre, öğrencilere çifte müjde verildi. Yerleştirmeye esas LGS 2. tercih sonuçları, 31 Temmuz tarihinde resmi sitede yayınlandı. Nakil işlemleri iki dönemde gerçekleştiriliyor ve henüz bir okula yerleşemeyen ya da okulunu değiştirmek isteyenler için 2. nakil tercih süreci başladı.

İkinci nakil tercih başvuruları 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak ve sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek. Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için ise 08 - 16 Ağustos tarihleri arasında il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. Yatılılık başvuruları ise 22 - 25 Ağustos tarihleri arasında okullar tarafından alınacak ve 31 Ağustos'ta yatılılık yerleştirme sonuçları açıklanacak.

LGS 2. tercih sonuçlarına göre, çocuklara en az 90 bin TL ve yüzde 25 olanlara da en az 45 bin TL çeyiz desteği veriliyor. Evlenme ödeneği almak için sigorta kolu ve yaş sınırı aranmıyor. SSK ve Bağ-Kur sigorta kolu üzerinden yetim aylığı alanlar aylığının 24 katı, Emekli Sandığı'ndan aylık alanlar ise 12 katı üzerinden evlenme ödeneği alabiliyor.

Bu yıl gerçekleştirilen LGS sınavında 1 milyon 14 bin 675 öğrenci tercihte bulundu ve öğrencilerin yüzde 95'i tercihlerine yerleşti. Açılan kontenjanların büyük bir kısmı dolarken, depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanlar da tamamıyla doldu.

Etiketler okul LGS öğrenci
Yorumlar