Anasayfa /  Ekonomi

KYK borcu olan milyonlarca gence 'faiz' müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraçhane'de düzenlenen 15 Temmuz Anması'nda gençlerin KYK borçları ve faiz hakkında konuştu. Erdoğan, "KYK konusunda gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Pazartesi günü kabineden sonra açıklamayı yapacağız" dedi.

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2022 20:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıldönümünde İstanbul Saraçhane meydanında halka seslendi. Konuşmasında KYK borçlarıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Yaşadığımız diğer sorunların, küresel ve bölgesel krizler elbette bizi de etkiliyor. Hayat pahalılığı başta olmak üzere insanları sıkıntıya düşüren gelişmeler yaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz çözümsüz değildir, hiçbir yük kalıcı değildir.

Bay Kemal çıkmış, üniversiteli gençlerimizi, KYK ve onların burslara faiz yükü bindiriyormuşuz. Faizin en büyük düşmanı biziz. Allah nasip ederse ilk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı toplantı sonrası yapacağız. Gençlerimizi faize kurban etmeyiz.

KILIÇDAROĞLU ‘ÖDEMEYİN’ DEMİŞTİ

Twitter hesabından, lisans eğitimi için aldığı 41 bin TL'lik KYK kredisinin faiziyle 152 bin TL'ye çıktığını gösteren gencin mesajını paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda” çağrısını yapmıştı.

Etiketler kyk kyk borcu
Yorumlar