Anasayfa /  Foto Galeri

Kuvvetli kar yağışı geliyor! Meteoroloji tarih verip uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20 Ekim Perşembe günü için hava durumu tahminlerini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgelerde etkili olması beklenen çok kuvvetli yağmur ve kar yağışı için bir çok il için uyarı yaptı ve ayrıca kar yağışı için tarih verdi. Peki, bugün hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış bekleniyor? Hafta sonu hava nasıl olacak İşte il il 20 Ekim 2022 Perşembe hava durumu tahminleri...

Kuvvetli kar yağışı geliyor! Meteoroloji tarih verip uyardı! - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20 Ekim Perşembe günü için hava durumu tahminlerini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgelerde etkili olması beklenen çok kuvvetli yağmur ve kar yağışı için bir çok il için uyarı yaptı ve ayrıca kar yağışı için tarih verdi.

Kuvvetli kar yağışı geliyor! Meteoroloji tarih verip uyardı! - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayımladı. 6 ile 'turuncu' ve 'sarı' uyarısında bulunarak, kuvvetli yağışlara karşı uyardı. Meteoroloji tarafından yapılan 'turuncu' ve 'sarı' uyarıya göre, Orta ve Doğu Karadeniz'de bugün kuvvetli yağış bekleniyor. Öten yandan Cuma günü Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. İşte haritalarla 5 günlük dava durumu tahminleri ...

Kuvvetli kar yağışı geliyor! Meteoroloji tarih verip uyardı! - Sayfa 3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Bitlis, Muş, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Batman, Siirt çevreleri ve Şanlıurfa'nın kuzey ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli kar yağışı geliyor! Meteoroloji tarih verip uyardı! - Sayfa 4

Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğusu, Ordu ve Artvin çevreleri ile gece saatlerinden sonra Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın: Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.