Anasayfa /  Foto Galeri

Kürtçe konuşan vatandaştan İmamoğlu’na: Allah’ın eli senin üstünde olsun; camiye gittim dua ettim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat ile birlikteısır Çarşısı ve Kadınlar Pazarı’nda esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kadınlar Pazarı turunda da Kürtçe konuşan yaş almış bir kadın vatandaş, İmamoğlu’na “Ben Kürt’üm. Allah’ın eli senin üstünde olsun. Ben camiye gittim, sana dua ettim” sözleriyle seslendi. İmamoğlu da vatandaşa, “Ne mutlu bana. O güzel yüzüne, nuruna teşekkür ederim. Ellerinden öpüyorum” şeklinde karşılık verdi.

Kürtçe konuşan vatandaştan İmamoğlu’na: Allah’ın eli senin üstünde olsun; camiye gittim dua ettim - Sayfa 1

KÜRTÇE KONUŞAN VATANDAŞTAN İMAMOĞLU’NA: ALLAH’IN ELİ SENİN ÜSTÜNDE OLSUN; CAMİYE GİTTİM, SANA DUA ETTİM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat ile birlikte Laleli, Kapalıçarşı, Sultanhamam, Mısır Çarşısı ve Kadınlar Pazarı’nda esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Tur sırasında İmamoğlu ve vatandaşlar arasında birbirinden ilginç diyaloglar yaşandı. Sultanhamam’da bir vatandaş, kalabalığın arasından sıyrılarak, İmamoğlu’na, “Ben Üsküdar’da oturuyorum. Elinize kolunuza sağlık, o sahildekileri yıktığınız için helali hoş olsun. Oradaki haksız rekabeti götürdüğünüz için… Ben, AK Parti’ye oy veriyorum. Ama helali hoş olsun. Tebrik ederim. Oraya izin vermediniz ya… Helal olsun” sözleriyle seslendi. İmamoğlu’nun vatandaşa yanıtı, “Sağ olun. Daha da temizleyeceğiz orayı. Çok pırlanta gibi olacak” oldu. Kadınlar Pazarı turunda da Kürtçe konuşan yaş almış bir kadın vatandaş, İmamoğlu’na “Ben Kürt’üm. Allah’ın eli senin üstünde olsun. Ben camiye gittim, sana dua ettim” sözleriyle seslendi. İmamoğlu da vatandaşa, “Ne mutlu bana. O güzel yüzüne, nuruna teşekkür ederim. Ellerinden öpüyorum” şeklinde karşılık verdi. 

Kürtçe konuşan vatandaştan İmamoğlu’na: Allah’ın eli senin üstünde olsun; camiye gittim dua ettim - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugünkü mesaisinin öğleden sonraki bölümünü Fatih ilçesine ayırdı. İmamoğlu’na ilçe turunda, CHP Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat eşlik etti. İmamoğlu ve Polat’ın Fatih’teki ilk adresi, araç trafiğine kapatılan ve baştan aşağı restore edilen Laleli’deki Ordu Caddesi oldu. İBB bürokratlarından sona yaklaşılan proje ile ilgili bilgi alan İmamoğlu ve Polat, vatandaşların yoğun ilgisi altında, Ordu Caddesi üzerinden kentin sembol mekanı Kapalıçarşı’ya ulaştı.

Kürtçe konuşan vatandaştan İmamoğlu’na: Allah’ın eli senin üstünde olsun; camiye gittim dua ettim - Sayfa 3

“EKREM BAŞKAN BURAYA, ÜÇLÜ ÇEKTİR ÇARŞIYA”

Tarihi çarşının Beyazıt kapısından giriş yapan İmamoğlu ve Polat, Kalpakçılar Caddesi ile Yağlıkçılar Caddesi üzerindeki esnafa ziyaretlerde bulunup, vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini yerine getirdi. Kapalıçarşı içinde bulunan bir grup genç, “Ekrem Başkan buraya, üçlü çektir çarşıya” tezahüratıyla İmamoğlu’na seslendi. Gençlerin çağrısını karşılıksız bırakmayan İmamoğlu, gençlere üçlü çektirdi. Üçlünün sonunda gençlerin, “Eko Başkan” diye bağırması, gülüşmelere neden oldu. İmamoğlu ve Polat, zaman zaman izdihama varan vatandaş ilgisi altında Örücüler Kapısı’na ulaştı. Kapalıçarşı üzerinden Sultanhamam’a geçen ikili, burada da vatandaşların ilgi odağı oldu.

Kürtçe konuşan vatandaştan İmamoğlu’na: Allah’ın eli senin üstünde olsun; camiye gittim dua ettim - Sayfa 4

“BEN, AK PARTİ’YE OY VERİYORUM AMA…”

Bu sırada bir vatandaş, kalabalığın arasından sıyrılarak, İmamoğlu’na, “Ben Üsküdar’da oturuyorum. Elinize kolunuza sağlık, o sahildekileri yıktığınız için helali hoş olsun. Oradaki haksız rekabeti götürdüğünüz için… Ben, AK Parti’ye oy veriyorum. Ama helali hoş olsun. Tebrik ederim. Helal olsun. Oraya izin vermediniz ya… Helal olsun” sözleriyle seslendi. İmamoğlu’nun vatandaşa yanıtı, “Sağ olun. Daha da temizleyeceğiz orayı. Çok pırlanta gibi olacak” oldu. Yaş almış bir kadın vatandaşın, “Oğlum benim, oğlum benim. Seni çok seviyorum” sözleriyle duygulanan İmamoğlu, yurttaşa sarılarak, “Onur duydum” dedi. İmamoğlu, bir başka vatandaşın, “Sabah Antalya’dan geldim. Dedim ki, ‘Keşke Ekrem Başkan’ımı görsem. Tesadüfe bakar mısınız’ sözlerine, “Ne mutlu…” şeklinde karşılık verdi.