Anasayfa /  Medya /  Dizi

Kurşun Dizisi Oyuncuları | Kurşun Dizisi Konusu

Kurşun Dizisi Oyuncuları | Kurşun Dizisi Konusu. Kurşun Dizisini ilk tanıtımı yayınlandı. Kurşun dizisinin çekimleri 17 salı 2019 cuma günü İstanbul’da başladı. Kurşun dizisinin ekim ayında Fox Tv ekranlarında olacağı açıklandı. 5 sezon Diriliş Ertuğrul dizisi ile sadece Türkiye’de değil dünyada yıldız olmayı başaran Engin Altan Düzyatan Kurşun dizisi ile Fox Tv ekranlarında olacak. Daha önce ismi Savcı olarak planlanan ancak sonradan ismine Kurşun olarak karar verilen yeni dizi de Orhan ve Leyla’nın imkansız aşk hikayesi anlatılacak.

Abone ol
Abone ol 20 Eylül 2019 03:28

Kurşun Dizisi Oyuncuları | Kurşun Dizisi Konusu 

Kurşun Dizisini ilk tanıtımı yayınlandı. Kurşun dizisinin çekimleri 17 salı 2019 cuma günü İstanbul’da başladı. Kurşun dizisinin ekim ayında Fox Tv ekranlarında olacağı açıklandı.  5 sezon Diriliş Ertuğrul dizisi ile sadece Türkiye’de değil dünyada yıldız olmayı başaran Engin Altan Düzyatan Kurşun dizisi ile Fox Tv ekranlarında olacak. Daha önce ismi Savcı olarak  planlanan ancak sonradan ismine Kurşun olarak karar verilen yeni dizi de Orhan ve Leyla’nın imkansız aşk hikayesi anlatılacak.

Kurşun Senaristi Yönetmeni Yapımcısı





Most Production yapımcılığını üstlendiği Kurşun dizisinin yönetmenliğini Murat Can Oğuz ve Burak Arlıel üstlenirken dizinin senaryosunu ise son olarak Racon ve Maral dizilerini yazan Kerem Deren yazacak. Kerem Deren’e destek olarak senaryo ekibinde Çisil Hazal Tenim ve Ayberk Çınar’da yer alacak. Okuma provasına 4 eylül çarşamba günü başlanan Kurşun dizisinin ekim, kasım aylarında Fox Tv ekranlarında yayında olması planlanıyor.

Kurşun Dizisi Konusu





1970’li yılların adaletsizliğinde İstanbul da adalet arayan Orhan Atmaca isimli bir savcı ile hırslı ve güzel bir gazeteci olan Leyla Devrim’in adaleti temin etmek için birlikte verdikleri mücadeleyi ve aşklarını anlatacak Kurşun dizisi. . Orhan ve Leyla aşkları ve hırslarıyla 70’lerin renkli mahalle kültürü ve karanlık yer altı dünyası; özellikle de bir ülkenin hırslı gençler ile nasıl değiştiği anlatılacak.

Kurşun Dizisi Oyuncuları

Engin Altan Düzyatan (Savcı Orhan Atmaca)

Engin Altan Düzyatan Türkiye’nin açık ara en çok tanınan erkek başrol oyuncusudur. Özellikle dünyanın 20’den fazla ülkesinde milyarlarca insan tarafından ilgi ile takip edilen Diriliş Ertuğrul dizisinde hayat verdiği Ertuğrul Gazi karakteri ile çok sevilmiş ve benimsenmiştir. 26 Temmuz 1979 da İzmir Karşıyaka’da dünyaya gelen Engin Altan Düzyatan 39 yaşındadır. Kendisi gibi oyuncu olan Neslişah Alkoçlar ile 2014 yılından beri mutlu bir evlilikleri ve Emir Aras isminde bir de oğlu olan Engin Altan Düzyatan doğa fotoğrafçısı olarak da bilinmektedir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölüm mezunu olan Engin Altan Düzyatan oyunculuk macerası için İStanbul’a taşınmıştır. Kenter Tiyatrosunda oyuncu olarak çalışan Engin Altan Düzyatan Beymen markasının modeli olarak da çalışmıştır. 2002 yılında yer aldığı Koçum Benim dizisi ile oyunculuk yeteneği keşfedilen Engin Altan Düzyatan Romantik Komedi ve Anadolu Kartalları filmleri ile çokça tanınmayı başarmıştır. Ayrıca 2010 da 1 Milyon Canlı Para yarışmasında da sunucu olarak yer almıştır.

Savcı Orhan Atmaca suçlulara göz açtırmayan bir Cumhuriyet Savcısıdır. Gündüz adaleti adalet sarayında arayan bir savcı iken geceleri ise karanlık alemleri aydınlatan bir kabadayıdır.  Savcı Orhan Atmaca ile gazeteci Leyla Devrim yer altı dünyasına karşı beraber mücadele verecekler ve adaleti sağlamak için canlarını ortaya koyacaklardır. Savcı Orhan makamında sert bir savcı iken sosyal hayatında samimi bir insandır. 

Burçin Terzioğlu (Leyla Devrim)

Burçin Terzioğlu 9 mart 1980 İstanbul doğumludur. 39 yaşında olan güzel oyuncu Poyraz Karayel dizisinde hayat verdiği Ayşegül karakteri ile ünlü olmuştur. Burçin Terzioğlu’nun yükselişi ise Fırtına dizisinde hayat verdiği Zeynep karakteri ilk olmuştur. Burçin Terzioğlu Müjdat Gezen Sanat Merkezinde hem oyunculuk hemde diksiyon eğitimi aldı ve çocuk yaşta tiyatro sahnelerinde kendini buldu. Daha 6 yaşındayken Perihan Abla dizisi ile ekranlara çıkan Burçin Terzioğlu ilk ciddi ekran deneyimini ise Muhtarları dizisinde hayat verdiği Simge rolüyle kazandı. Daha sonra Yılan Hikayesi dizinde hayat verdiği Azat karakteri ile isminden söz ettirmeyi başardı. Murat Yıldırım ile bir evlilik yapan Burçin Terzioğlu Fırtına dizisinde eşi ile başrolü paylaştı ve artık küçükten büyüğe Türkiye’nin tanıdığı bir kadın başrol oyuncusu oldu. Ezel dizisinde Azad karakteri ile yer alan Burçin Terzioğlu Poyraz Karayel dizisinde başrolü paylaştığı İlker Kaleli ile de aşk yaşadı ve 2018 de ayrıldı. Burçin Terzioğlu 2019 da ise internet dizisi olan Hakan: Muhafız Dizisinde Rüya karakterine hayat verdi.





Leyla Orhan Atmaca’nın sevdiği kadındır. Başarılı ve güzel bir gazetecidir. Adalet için savaşmak hayat amacı olmuştur Leyla’nın

Berrak Tüzünataç

Berrak Tüzünataç 1984 doğumludur ve aslen Yalovalıdır. 35 yaşına giren Berrak Tüzünataç  İstanbul Üniversitesinde İşletme eğitimi almıştır. Yılmaz Erdoğan tarafından önce güzelliği sonrada oyunculuk yeteneği keşfedilen Berrak Tüzünataç ilk olarak yine Yılmaz ERDOĞAN’ın Organize İşler filminde yer almıştır.  Berrak Tüzünataç son olarak Filinta dizisinde Farah karakterine hayat vermiştir.  Bu Kalp Seni Unutur mu? dizisinde Yıldız karakteri ile büyük bir başarıya imza atan  Berrak Tüzünataç  son dönemde Fi ve Dip isimli internet dizileri ismini dünyaya duyurmuştur. Daha önce ismi NG Medya’nın yeni dizisi Hayaller ve Hayatlar ile anılan Berrak Tüzünataç Kurşun dizisi ile sözleşme imzalamıştır.

Berrak Tüzünataç Kurşun dizisinde Savcı Orhan ve Gazeteci Leyla’nın büyük aşkının arasına girecek şarkıcı kötü bir kadına hayat verecek. 

Sarp Akkaya

13 Mayıs 1980 İstanbul doğumlu olan Sarp Akkaya 39 yaşının içindedir. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunu olan Sarp Akkaya Ezel adlı dizisi ile tanınmıştır. Kötü karakterlerin oyuncusu olan Sarp Akkaya Ezel’de hayat verdiği Tevfik karakterinden sonra Suskunlar dizisinde Sarı karakterine hayat vermiştir. Son olarak yine Paramparça dizisi kadrosuna sonradan kötü bir karakter olan Damir ile giren Sarp Akkaya  ilk defa Evli ve Öfkeli dizisinde Murat karakteri ile iyi bir karakteri canlandırmış ve çok sevilmiştir. Son olarak ise Söz dizisinde Kasap Dragon Ratković olarak yine kötülükte dip yapmış oyunculukta tavan yapmıştır.

Engin Şenkan

Engin Şenkan 1944 İstanbul Eyüp doğumludur. 75 yaşının içinde olan Engin Şenkan Ankara’da Devlet konservatuvarı eğitimi almıştır. Sayısız sinema filminde ve tiyatro oyununda yer alan Engin Şenkan Türkiye’nin önemli değerlerindendir. İstanbul Devlet tiyatrosundan emeklidir. Özellikle Kınalı Kar dizisi ile televizyonda çok sevilen Engin Şenkan daha sonra Dila Hanım, Bizimkiler Kelebeği Rüyası gibi dizilerde yer almıştır. Son olarak Muhteşem İkili dizisinde Feridun karakteri ile yer alan Engin Şenkan Kurşun dizisinde rol arkadaşı olacak Bora Akkaş ile Annemin Yarası isimli filmde rol almıştır.







Bora Akkaş

1990 doğumlu olan Bora Akkaş İstanbul da dünyaya gelmiştir. Bora Akkaş sadece oyuncu değil aynı zamanda şarkıcıdır. Şehir tiyatrolarında eğitim alan Bora Akkaş ilk olarak Gönlümdeki Köşk Olmasa filmi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamıştır. Altın Portakal Film Festivalinde en iyi yardımcı erkek başrol oyuncusu olan Bora Akkaş ilk olarak Hakunamatata grubunda sahneye çıkmıştır ve grupta 6 yıl gitarist olarak çalışmış sonra rap dünyasına girmiştir. Televizyonda ise ilk olarak Avrupa Yakası dizinde çaycı çırağı olarak yer alan Bora Akkaş asıl çıkışını Geniş Aile dizisinde hayat verdiği Zekai karakteriyle yaşamıştır. Bora Akkaş son olarak Hürkuş: Göklerdeki Kahraman sinema filminde rol almıştır ve Seda Türkmen ile evlenmiştir.

Begüm Akkaya (Tomris)

Begüm Akkaya son olarak Adı Zehra dizisinde yer almış ve güzelliği ile büyülemişti. Begüm Akkaya 8 Şubat 1991 İstanbul doğumludur. 28 yaşında olan güzel oyuncu ilk olarak Beşinci Boyut dizisi ile ekranlarda yer almaya başlamıştır. Konservatuvar mezunu olan deneyimli tiyatro oyuncusu Begüm Akkaya Aşk ve Gurur dizisinde Elif ve Altınsoylar dizisinde Ümmü Altınsoy ile yer alsa da hiç bir dizisi tutmamıştır.





Şebnem Dilligil

Şebnem Dilligil 1960 doğumludur ve şuanda 59 yaşının içindedir. Deneyimli tiyatro oyuncusu Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunudur. Son olarak Atv’nin reyting rekortmeni dizisi Bir Zamanlar Çukurova da Naime olarak yer alan Şebnem Dilligil daha önce Cesur Yürek Bizim Hikaye ve Ateş Böceği gibi dizilerde de yer almıştır. Şebnem Dilligil’in asıl tanınması ise Karadayı dizisinde hayat verdiği Safiye karakteri ile olmuştur.

Kürşat Alnıaçık

Kürşat Alnıaçık 1962 de Ankara’da doğmuştur ve 57 yaşının içindedir. Babası da kendisi gibi tiyatrocu olan Kürşat Alnıaçık çocukluğundan itibaren tiyatro ile yakından ilgilenmiştir. Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümünü kazanan Kürşat Alnıaçık  ilk olarak Bursa Devlet Tiyatrosunda işe başlamıştır. Daha sonra televizyona geçen Kürşat Alnıaçık ilk olarak Deli Yürek dizisi ile çokça televizyonda sevilmiş ve kötü rollerin adamları arasında yerini almıştır. Daha sonra  Medcezir, Sakarya Fırat, Kara Sevda, İsimsizler ve Diriliş Ertuğrul dizilerinde yer almıştır. Özellikle Diriliş Ertuğrul dizisinde hayat verdiği Ural Bey karakteri ile dünyanın da yakından tanıdığı bir usta olmuştur. Son olarak  Nöbet dizisinde Ziya Cevran karakteri ile yer almış ancak dizi tutmayınca erken final yapmış ve Kürşat Alnıaçık da hayal kırıklığı yaşamıştır.





Seda Akman

1978 Kütahya doğumlu olan Seda Akman 41 yaşının içindedir. 40 yaşını geçmiş olmasına rağmen genç kızlara taş çıkaran bir fiziği vardır. Bilkent Üniversitesinde diksiyon ve oyunculuk eğitimi alan ve 1999 Best Model of Turkey yarışmasında en iyi fotomodel seçilen Seda Akman daha sonra modellikten oyunculuğa geçmiştir ve ilk olarak Ölümsüz Aşk dizisi ile ekranlarda yer almıştır. Özellikle Bir İstanbul Masalı  dizisi ile yükseliş yaşayan Seda Akman son dönemde Behzat Ç ve Emret Komutanım dizilerinde  de yer almıştır. Seda Akman son olarak final yapan Aşk ve Mavi dizisi kadrosuna Yüksel karakteri ile dahil olmuş ve diziye renk katmıştı.

Görkem Mertsöz

Eray Cezayirlioğlu

Oktay Oy

Hafize Balkan

Burçin Ergin

Ali Rıza Kubilay

Kerem Arslanoğlu

Öykü Naz Altay

Ahmet Şeninak



Kurşun 1. Tanıtım Fragmanı



iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.


Yorumlar