Anasayfa /  Foto Galeri

Kürk Mantolu Madonna hakkındaki herşey

Kürk Mantolu Madonna hakkındaki herşey - Sayfa 1

Bugün, Türk yazar ve şair Sabahattin Ali'nin 69'uncu ölüm yıldönümü. 25 Şubat 1907'den doğan ve 2 Nisan 1948'de faili meçhul cinayete kurban giden Sabahattin Ali, Türk edebiyatının efsaneleşen isimlerinden biri oldu. İşte Sabahattin Ali'nin unutulmaz eseri, Türk edebiyatının başyapıtlarından biri olan "Kürk Mantolu Madonna" hakkında bilinmesi gereken herşey...

Kürk Mantolu Madonna hakkındaki herşey - Sayfa 2

ASKERDE YAZDI Kürk Mantolu Madonna romanında Maria Puder ve Raif Efendi'nin aşkını anlatan Sabahattin Ali, askerdeyken, kolu çatlak halde yazdı. Ali'nin kitabı yazarken yaşadığı acıyı giderebilmek için kolunu sık sık sıcak suya soktuğu biliniyor. Deyim yerindeyse Kürk Mantolu Madonna, Ali'nin dizinin üstünde yazdığı bir kitap.

Kürk Mantolu Madonna hakkındaki herşey - Sayfa 3

ÖNCE GAZETEDE YAYIMLANDI Raif Efendi'nin içsel yolculuğunu aşk ile sarıp sarmalayarak okuyucuya sunan roman, ilk olarak 1940 yılında Hakikat gazetesinde “Büyük Hikaye” başlığı altında 48 bölüm olarak yayımlandı, sonra 1943 yılında Remzi Kitabevi tarafından basıldı.

Kürk Mantolu Madonna hakkındaki herşey - Sayfa 4

ALİ’NİN CÜMLELERİYLE ROMANIN ANA FİKRİ Sabahattin Ali, romanın ana fikrini, ”Dünyanın en basit, en zavallı, hatta en ahmak adamı bile, insanı hayretten hayrete düşürecek ne müthiş ve karışık bir ruha maliktir! Niçin bunu anlamaktan bu kadar kaçıyor ve insan dedikleri mahluku anlaşılması ve hakkında hüküm verilmesi en kolay şeylerden biri zannediyoruz?” sözleriyle açıkladı.