Anasayfa /  Güncel

Kurban kesim merkezlerine giden otobüs hatları hangisi?

İstanbulkart sahipleri için müjdeli haber geldi. İstanbulkart'ı olanlar bayram boyunca toplu taşımayı ücretsiz kullanacaklar. Vatandaş toplu taşımaya ücret ödeyemeyecek. Ek olarak Kurban kesim ve satış merkezleri için geçiçi olarak 2 adet İETT otobüs hattı seferi yapılacak. İşte detaylar

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 08 Temmuz 2022 22:56

İstanbulkart'ı olanlar için müjdeli haber geldi. Yarından(9 Temmuz 2022) itibaren bayram boyunca vatandaşlar toplu taşımaya ücret ödemeyecek. 4 günlük bayram boyunca otobüs, metrobüs, metro ücretsiz olacak. Vatandaşın toplu ulaşım araçlarını ücretsiz olarak kullanmaları için istanbulkart sahibi olması yeterli.

Öte yandan İstanbul'da bayram için alınan kararlar arasında bayramda gecici seferlerin düzenlenmesine yönelik kararlar da alındı. İşte detaylar... Kurban Bayramı'nda İstanbullular'ın kurban satış ve kesim merkezlerine ulaşımlarını sağlayabilmeleri adına ulaşım imkanı olmayan 2 kurban pazarı için 2 yeni geçiçi hat hizmet verecek.

Peki bu hatlar hangileri olacak? Kurban kesim merkezlerine gidecek olan iett otobüsleri hangileri?

İBB Kurban Bayramı'ndan kurban kesim merkezleri için 2 adet geçiçi hat düzenledi. Bu hatlar Kurban Kesim merkezlerine geçiçi olarak hizmet edecek. 2 kuban kesim merkezi için 2 adet geçiçi hat konuldu. O hatlardan biri KRB3 hattı. KRB3 hattı Kurnaköy kurban satış ve kesim merkezi için hizmet verecek. Pendik sahil ile Kurnaköy arasında ulaşım sağlayacak.

Kurban satış ve kesim merkezine hizmet verecek olan diğer İETT hattı ise 131B hattı olacak. Bu 131B hattı güzergahları ise Paşaköy Kurban satış pazarından Ümraniye ile Mimar Sinan Mahallesi arasında hizmet verecek. 131B ve KRB3 hattı da bayram boyunca ücretsiz olacak.

Ek seferler düzenlenecek

Bayram haftası boyunca mezarlıklar, piknik alanları, sahil güzergahları gibi yoğun olacak mekanlar için vatandaşların mağdur olmaması adına ek seferler de düzenlenecek. Ayrıca herhangi bir otobüs arızası ve beklenmeyen durumlar için peronlarda yedek olarak otobüs ve şoförler de bulundurulacak. İstanbul'da 9 günlük bayram tatilinin Kurban bayramına denk gelen 9 günü boyunca ulaşım ücretsiz olacak.

Yorumlar