Anasayfa /  Foto Galeri

Kupa töreninde çok konuşulan görüntü! Messi'ye neden Bişt giydirildi? İşte sebebi...

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası, Arjantin'in şampiyonluğu ile sona ererken Lionel Messi'ye giydirilen geleneksel kıyafet 'Bişt' merak konusu oldu. Katar'ın ulusal sembolü 'Besht' dünya futbol tarihine bir imza olarak atıldı. İşte tüm detaylar ve o kıyafetin sırrı...

Kupa töreninde çok konuşulan görüntü! Messi'ye neden Bişt giydirildi? İşte sebebi... - Sayfa 1

Kupa töreninde Messi'ye kupa takdim edilmeden Katar emiri tarafından giydirilen yöresel kıyafet Bişt de çok konuşuldu. Peki bişt nedir? Detaylar haberimizde...

Kupa töreninde çok konuşulan görüntü! Messi'ye neden Bişt giydirildi? İşte sebebi... - Sayfa 2

KATAR EMİRİ, MESSİ'YE CÜBBE GİYDİRDİ

Arjantin kaptanı Lionel Messi'nin, Dünya Kupası'nı kaldırırken Katar Emiri tarafından neden cübbe giydirildiği belli oldu.

İnce, şeffaf ve geneleksel Arap pelerini olarak adlandırılan bişt, Katar'ın Messi'yi onurlandırılması için giydirildi. Fransa galibiyeti sonrası Dünya Şampiyonluğu kazanan Arjantin'in kaptanı kupayı, üzerindeki bişt ile kaldırdı.

Kupa töreninde çok konuşulan görüntü! Messi'ye neden Bişt giydirildi? İşte sebebi... - Sayfa 3

ULUSAL KİMLİĞİN PARÇASI ‘BESHT’
Besht bilinen diğer adıyla (Bişt) aslında genellikle Katar erkeklerinin kullandığı ve Arap kültürünün sembolize edildiği bir kıyafet. Özellikle Körfez ülkelerindeki Arapların tercih ettiği, gri, siyah, kahverengi, beyaz, bej gibi farklı renkleri bulunan bu ince kumaştan üretilen giysi özel ve resmi günlerde sıkça tercih ediliyor.

Kupa töreninde çok konuşulan görüntü! Messi'ye neden Bişt giydirildi? İşte sebebi... - Sayfa 4

Cübbe şeklinde tam boy olarak üretilen ‘besht’ takım elbiselerin üzerinde ya da farklı özel bir kıyafete ek olarak kullanılıyor. Gelenek ve göreneklerine bağlı olan Katar’da, besht ulusal kimliğin bir parçası olarak görüyor. Besht Araplar için en lüks kumaştır ve onu yalnızca çok yüksek bir kutlama için giyerler. Biri sana giydirirse, onun tüm şerefine sahipsin demektir. Ulusal günlerde bakan ve önemli kişilerin giydiği bu kıyafeti Messi’ye giydirmek bir onurlandırma göstergesiydi. Sizi diğerlerinden ayıran resmi prestijli bir kıyafet olan ‘Besht’ ya da ‘Bişt’ final gününün aynı zamanda Katar Ulusal Günü olması sebebiyle Lusail Stadyumu’nda yüksek rütbeli kişiler tarafından giyildi.