Anasayfa /  Medya

Kübra Ünlü'nün yazısında, "Dönence" dizisi neden izlenmeli!

Kanal D'nin yaz sezonunda beğeni toplayan dizisi "Dönence", dün gece yeni bölümüyle izleyicilerle buluştu. Yapımcılığını D Media'nın üstlendiği ve yönetmenliğini Serdar Gözelekli'nin yaptığı dizi, yeni bölümüyle reytinglerde üstünlük sağladı.

Abone ol
Abone ol 30 Ağustos 2023 13:34

Asperger Sendromlu bireylerin yaşamlarından esinlenen dizi, her bölümde farklı alanlarda farkındalık oluşturuyor. Hızla popülerlik kazanan dizi aynı zamanda Asperger Sendromu'nu yaşayan ailelere ve bireylere yol gösterici nitelik taşıyor.

Sekizinci bölümde, otizmin genel tanımlamalarının yanı sıra kişiye özgü özellikleri de vurgulanıyor. Gülce karakteri üzerinden otizmin farklı yönlerini görüyoruz. Ayrıca, duygusal kontrolün yanlış olduğu durumda nasıl ön yargıların oluşabileceğine dair dikkat çekiliyor.

Gülce'nin ablasına yardım etme çabası ve duyusal hassasiyeti, dokunma kavramının önemini vurguluyor. Ergenlikten yetişkinliğe geçişte hormonsal değişimlerin yaşattığı duygusal ve davranışsal zorluklar da incelikle ele alınıyor. Dizide, gece aktiviteleri ve ilişkiler hakkında da önemli mesajlar veriliyor.

Ünlü şarkıcı Ajda Pekkan da dizinin sıkı bir hayranı ve düzenli izleyicisi olarak biliniyor. Dizi, her Salı Kanal D'de yayınlanıyor ve geniş bir izleyici kitlesi tarafından takip ediliyor.

Yorumlar