Anasayfa /  Foto Galeri

Kripto paralar çakıldı! 25 Eylül kripto paralarda son durum: Bitcoin ve Ethereum ne kadar oldu?

Bitcoin, Çin Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamanın hemen ardında ilk bir saat içerisinde 44 bin dolar seviyesinden 40 bin dolar sınırına kadar geriledi. 1 saatte yaklaşık 100 milyar dolarlık düşüş yaşayan Bitcoin’in yanında Ethereum’da 3 bin 800 dolar seviyelerinden 2 bin 900 dolara kadar geriledi. Çin Merkez Bankası’nın aldığı bu karar sonrasında altcoinler de bu karardan oldukça etkilendi.

Kripto paralar çakıldı! 25 Eylül kripto paralarda son durum: Bitcoin ve Ethereum ne kadar oldu? - Sayfa 1

Dünyanın en büyük ve bilinen kripto para birimi Bitcoin pazartesi günü neredeyse yüzde 10 düşerek 40 bin dolara geriledi. Bu değer 7 Ağustos'tan bu yana Bitcoin'in en büyük gerilemesine işaret ediyor. Salı günü 43 bin dolara yükseldi, ancak 6 Eylül'de 52 bin dolara ulaştığı seviyenin epey gerisinde kaldı.

Kripto paralar çakıldı! 25 Eylül kripto paralarda son durum: Bitcoin ve Ethereum ne kadar oldu? - Sayfa 2

Bu durumdan yalnızca Bitcoin değil birçok kripto para birimi etkilendi. Bitcoin'den sonra piyasanın ikinci en büyük para birimi olan Eteryum'a bağlı blok zincir ağına bağlı Ether'in piyasa değeri pazartesi günü yüzde 10'dan fazla kayba uğradı.

Kripto paralar çakıldı! 25 Eylül kripto paralarda son durum: Bitcoin ve Ethereum ne kadar oldu? - Sayfa 3

Öte yandan Cardano, Solana ve Polkadot da pazartesi günü yüzde 7 ile 12 arasında değişen kayıplar yaşadı. Dogecoin CoinMarketCap'in sıralamasında yedinci sıradan 10'uncu sıraya düştü.

Kripto paralar çakıldı! 25 Eylül kripto paralarda son durum: Bitcoin ve Ethereum ne kadar oldu? - Sayfa 4

22 Eylül Çarşamba günü kısa bir süreliğine 40 bin doların altına gerileyen Bitcoin, buradan gelen tepki alımlarıyla yönünü yukarı çevirdi. Bitcoin daha sonra 44 bin 898 dolara yükseldi ancak dün sabah saatlerinde 44 bin 100 dolara geriledi.