Anasayfa /  Eğitim

KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tercih sonuçları, kamuda görev almak için tercihlerini tamamlayan binlerce aday tarafından sorgulanıyor. 13 Temmuz'da sona eren KPSS 2023/1 tercihler için gözler ÖSYM'den gelecek sonuç duyurusuna çevrildi. Peki, KPSS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Abone ol
Abone ol 22 Temmuz 2023 14:56

KPSS 2023/1 tercih ve yerleştirme sonuçlarına dair merak devam ediyor. 13 Temmuz'da sona eren tercih sürecinin ardından adaylar, KPSS yerleştirme sonuçlarının duyurusunu bekliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olmak isteyen adaylar, KPSS tercih sonuçlarının yapılan değerlendirme sonrasında açıklanmasını bekliyorlar. Yerleştirme işlemi, adayların puanları ve tercih sıraları göz önünde bulundurularak kadro ve pozisyonlara yerleştirilecek.

KPSS 2023/1 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS 2023/1 tercih sonuçları için ÖSYM'den henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl tercihler 28 Aralık'ta sona ermiş, sonuçlar 3 Ocak'ta ilan edilmişti. Bu nedenle 13 Temmuz'da biten KPSS tercihlerin ardından, sonuçların 24 Temmuz haftasında ilan edilmesi bekleniyor. Sonuçlar ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişime açılacak.

KPSS tercih sonucu sorgulama işlemi, adayların T.C. kimlik numaralarıyla yapılacak. Ancak, henüz ÖSYM tarafından KPSS 2023/1 tercih sonuçları için resmi bir açıklama yapılmadı. Geçmiş yıllardaki uygulamalara bakarak, tercihlerin 24 Temmuz haftasında ilan edilmesi bekleniyor. Adaylar sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişebilecekler.

Yerleştirmeler, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak. Eşit puana sahip adaylar arasında öncelik, mezuniyet tarihine göre önce mezun olmuş olana verilecektir. Eğer mezuniyet tarihi de aynı ise, yaş büyük olana öncelik tanınacaktır.

Ayrıca, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadro ve pozisyonlara yerleştirme yapılırken ÖSYM, sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ve kadro-pozisyon için aranan nitelikler arasında tutarlılık kontrolü yapacaktır. Herhangi bir tutarsızlık tespit edildiğinde, ilgili tercih iptal edilecektir.

KPSS adayları için bu süreçte sabırla beklemek önemlidir. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar, atanacakları kadro ve pozisyonlara dair bilgilere ulaşabilecekler ve kamu kurumlarında memur olarak görev alma fırsatını yakalayacaklardır. Başarılar dileriz!

Etiketler KPSS sınav TERCİH ösym
Yorumlar