Anasayfa /  Sağlık

Koronavirüsün bulaşmasıyla ilgili şok iddia

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Rochelle Walensky, koronavirüsün yüzeylerden bulaşma riskinin çok düşük olduğunu açıkladı. Bilim insanları da bir süredir bu yöndeki bulgularını paylaşıyordu…

Abone ol
Abone ol 10 Nisan 2021 17:58

Koronavirüs salgını başladığında ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi gibi birçok kuruluş yüzeylerden bulaşma tehlikesine dikkat çekmiş, koronavirüsün plastik ve çelik gibi yüzeylerde günlerce yaşayabildiği, virüs bulunan yüzeylere dokunduktan sonra burnuna, gözüne ve ağzına dokunanların enfekte olabileceği açıklanmıştı.

Koronavirüsün yeni ortaya çıkmasıyla birlikte bu uyarılar birçok vatandaşı korkutmuş, marketten alınan paketli ürünlerin dahi yıkandığı bir dönem yaşanmıştı. Sonrasında bu aşırı temizlik eğilimi azalsa da koronavirüsün yüzeylerden temas yoluyla bulaşabileceği endişesi sürüyordu. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, bu tavsiyesini gayrı resmi bir şekilde güncelledi, virüs bulunan bir yüzeyden virüs kapma ihtimalinin 10.000’de 1’den daha düşük olduğunu açıkladı.

Yüzeylere temas yoluyla hastalık bulaşma riski oldukça düşük

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İnsanlar virüs bulunan yüzey ve nesnelere temas ederek COVID-19’a yakalanabilir. Ancak bu yolla enfeksiyon bulaşmasının oldukça düşük olduğu gösterdildi.”

Hava yoluyla bulaşan virüs uzmanı Linsey Marr ise, “Sonunda. Bunu uzun süredir biliyorduk. Ancak insanlar yüzey temizliğine fazlasıyla odaklanıyordu. Herhangi birinin enfekte bir yüzeye temas etme yoluyla COVID-19 bulaştığına ilişkin bir veri yoktu.”

Kaynak: gidahatti.com

Yorumlar