Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüsün bilinmeyen bir etkisi daha tespit edildi

ABD'de yapılan araştırmada, koronavirüs hastalarının bacaklarında kan akışının azaldığı tespit edildi.

Koronavirüsün bilinmeyen bir etkisi daha tespit edildi - Sayfa 1

Uzun süredir dünya gündemini meşgul eden koronavirüsün insanlarda yarattığı yeni etkiler ortaya çıkmaya devam ediyor. ABD'de gerçekleştirilen son çalışmada, korona hastalarının bacaklarındaki kan akışının ciddi oranda azaldığı tespit edildi.

Koronavirüsün bilinmeyen bir etkisi daha tespit edildi - Sayfa 2

ENFEKTE OLMAYAN KİŞİLERE DE BAKILDI

Radiology bülteninde yayımlanan bir çalışmaya göre koronavirüs ve bacaklardaki atardamarlarda hayatı tehdit eden kan pıhtıları arasında ilişki bulundu. Araştırmacılar bacaklara yetersiz kan gittiğine yönelik belirtiler taşıyan koronavirüs hastalarında, aynı durumdan mustarip fakat enfekte olmamış kişilere göre daha büyük pıhtılar bulunabildiğini ve bu kişilerin uzuv kaybı ile ölüm tehlikesinin daha yüksek olduğunu belirtti.

Koronavirüsün bilinmeyen bir etkisi daha tespit edildi - Sayfa 3

KORONA HASTALARININ BACAKLARINDA İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Koronavirüsün akciğer atardamarlarındaki kan pıhtılarıyla ilişkisi iyi biliniyor. Fakat virüsün bacak atardamar tıkanıklığıyla olan ilişkisi hakkında bu kadar fazla şey bilinmiyordu. Söz konusu durum, alt uzuvlardaki atardamarlara yönelik oksijenli kan akışına sekte vuran kan pıhtılarıyla belli oluyor.

Koronavirüsün bilinmeyen bir etkisi daha tespit edildi - Sayfa 4

RENK BOZULMASI ŞİKAYETİYLE BAŞVURDULAR

ABD'nin New York şehrinde koronavirüs salgınının zirve yaptığı dönemlerde şehrin Monterifore Tıp Merkezi'nde çalışan radyologlar, CT anjiyografi muayenelerinde alt uzuv atardamarındaki kan pıhtılaşmaları pozitif çıkan hasta sayısının arttığını gözlemlediler. Hastalar, hastaneye bacaklarında soğukluk, ağrı ve renk bozulması şikayetiyle başvurdu. Sıklıkla bacaklardaki kansızlığı gösteren bu belirtiler, alt uzuvlara giden kan akışının kısıtlandığı ve beraberinde solunum sıkıntısı, öksürük, ateş ile zihinsel hal değişikliğinin yaşandığı bir durum.