Anasayfa /  Sağlık

Koronavirüste mutasyon görülen ülke sayısı kaç oldu?

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, koronavirüsün İngiltere mutasyonunun 86, Güney Afrika mutasyonunun 44, Brezilya varyantının ise 15 ülkede ortaya çıktığını belirtti.

Abone ol
Abone ol 27 Şubat 2021 00:39

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, incelenen tüm varyantlarda hastalığın bulaşına dair belirtilerin mevcut olduğunu söyledi.

Dr. Berdyklychev, Güney Afrika’da tespit edilen ilk varyanta ilişkin, "Bu varyant, Güney Afrika’da diğer tüm varyantların önüne geçti. Yeni haftalık vakalar, 2020 yılının Kasım ayının başından itibaren artarak 2021 Ocak ayının başlarında zirveye ulaştı. Son iki haftada ise düşüş eğilimi gözlendi. Bulaş; Güney Afrika varyantın, muhtemelen virüsün insan hücrelerine bağlanma kabiliyetini artıran mutasyonların daha önceki varyantlara kıyasla daha fazla bulaşa neden olduğu ortaya konulmuştur. Şimdiye kadar, bu varyantın neden olduğu farklı bir hastalık şiddetine sahip olduğuna dair hiçbir gösterge yoktur" dedi.


DAHA ÇOK VAKADA YENİDEN ENFEKSİYON RİSKİ VAR
Dr. Berdyklychev, Brezilya’da tespit edilen ilk varyantın ilk önce Brezilya'da, daha sonra Brezilya’dan Japonya’ya giden bir grup içerisinde tespit edildiğini kaydederek, "9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla bu varyantın 15 ülkede mevcut olduğu bildirildi. Yeniden enfekte olma üzerine Manaus’tan gelen ilk raporlar, bu varyantın daha çok vakada yeniden enfeksiyona yol açabileceği olasılığının altını çizmektedir. Bu konuda çalışmalar devam etmektedir. Bulaşın daha fazla olduğuna dair söylemler mevcuttur. Şiddet konusunda herhangi bir etki bildirilmemiştir, çalışmalar devam etmektedir" ifadesini kullandı.

Etiketler DSÖ Koronavirüs
Yorumlar