Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüse karşı çözüm bulundu mu? İşte yeni formül...

Koronavirüsün ortaya çıkmasıyla birlikte 48 saat içinde başlanan oseltamivir etken maddeli ilaç grubu ile alınan nar kabuğu ekstraktının, virüsleri yüzde 60 daha hızlı yok ettiğini söyleyen Prof. Dr. Erdem Yeşilada, "Nar kabuğu ekstraktında bulunan punicalagin etken maddesinin bu tür virüsler üzerinde öldürücü etkisi olduğunu gösteren birçok çalışma var" dedi.

Koronavirüse karşı çözüm bulundu mu? İşte yeni formül... - Sayfa 1

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 213'e ulaştı. Dünyada büyük korkuya neden olan ve her geçen gün can almaya devam eden katil virüse karşı tüm dünya alarmda.

Koronavirüse karşı çözüm bulundu mu? İşte yeni formül... - Sayfa 2

İlk olarak 1960'larda görülen virüs mutasyona uğrayarak bu yılın başında öldürücü boyuta ulaştı. 2019-nCoV'un ölümlere yol açmasının nedeninin üst solunum yollarından, alt solunum yollarına inmesini olduğunu söyleyen Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada önemli bilgiler verdi.

Koronavirüse karşı çözüm bulundu mu? İşte yeni formül... - Sayfa 3

Virüsten korunmak için önce boğazınızı korumalısınız

Corona virüse karşı koruyucu önlemler alınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Erdem Yeşilada, "Virüs Çin'de yayıldı, yapılan açıklamalara göre Türkiye'de henüz bir vakaya rastlanmadı. Türkiye'deki şüpheli virüslerin H1N1 gibi eski virüs enfeksiyonu olduğu bildirildi.

Koronavirüse karşı çözüm bulundu mu? İşte yeni formül... - Sayfa 4

İster koronavirüs, ister H1N1 olsun bu virüsler zarflı tipte virüsler. Tedavisi için aynı protokoller uygulanıyor. Asıl amaç bu virüslerin çoğalmasını, hücrelere enfekte etmesini, bulaşmasını önlememiz gerekiyor. Koruyucu önlemlerin alınması gerekiyor. Çünkü enfeksiyon vücuda girdikten sonra alınacak önlemler sınırlı. Bu virüsün özelliği alt solunum yoluna geçmesi. Alt solunum yolu da akciğerler. Virüs akciğere gidince, orada enfekte olunca hastalık zatürreye dönüşüyor ve o nedenle ölümcül etki yaratıyor. Bizim boğazımız bu noktada çok önemli. Boğazımızı virüsten korumamız lazım" diye konuştu.