Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs yoğun bakım servisi doktorları anlattı : 'Entübe edileceğini duyan hastalar...'

Antalya'daki 46 pandemi hastanesinden birisi olan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Covid- 19 yoğun bakım servisi, Demirören Haber Ajansı ekibi tarafından görüntülendi.

Koronavirüs yoğun bakım servisi doktorları anlattı : 'Entübe edileceğini duyan hastalar...' - Sayfa 1

Antalya'da koronavirüs hastalarının tedavisi için 16'sı kamu, 2'si üniversite, 28'i özel olmak üzere toplam 46 hastanede sağlık çalışanları 24 saat durmaksızın mücadele ediyor. Geçen haftalarda vaka oranının iki kat artış gösterdiği kentte yoğun bakım doluluk oranı da yüzde 71'e ulaşmıştı.

Koronavirüs yoğun bakım servisi doktorları anlattı : 'Entübe edileceğini duyan hastalar...' - Sayfa 2

Artışla birlikte Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki koronavirüs hastalarının tedavi edildiği yoğun bakım sayısı da 6'ya çıkarıldı. Covid yoğun bakım servislerinde sağlık çalışanlarının zorlu mesaileri DHA tarafından görüntülendi.

Koronavirüs yoğun bakım servisi doktorları anlattı : 'Entübe edileceğini duyan hastalar...' - Sayfa 3

Yoğun bakımda aralarında 30'lu yaşlardaki ve hiçbir kronik rahatsızlığı bulunmayan koronavirüs hastalarının olduğu görüldü. Test sonucu pozitif çıkan ve tedavilerinin hastanede devam etmesi gereken hastalar önce servislere alınıyor.

Koronavirüs yoğun bakım servisi doktorları anlattı : 'Entübe edileceğini duyan hastalar...' - Sayfa 4

Sağlık durumu kötüye giden ve oksijen desteği gereken hastaların tedavilerine ise yoğun bakımlarda devam ediliyor. Ölüm oranının servislere göre yüksek olduğu yoğun bakımda hastaların tedavileri ortalama 20- 25 gün sürüyor. Hastalar çoğu zaman son isteklerini yanlarında olan sağlık çalışanlarına söyleyebiliyor.