Anasayfa /  Sağlık

Koronavirüs Türkiye'ye 2019'da mı geldi? Yavuz Dizdar'dan şok eden video !

Onkoloji uzmanı Doç. Dr. Yavuz Dizdar, dünyada onbinlerce ölüme sebep olan koronavirüsün, diğer salgınlarla arasındaki farklardan bahsetti.

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2020 15:21

TRHaberler ÖZEL | Çin'in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) pandemisi, onbinlerce can almaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 2 Nisan'da açıkladığı verilere göre koronavirüsün ülkemize geldiğinden beri hayatını kaybedenlerin sayısı 356 yükseldi.

Koronavirüs salgını da dahil birçok konuda önemli açıklamaları bulunan ve bilgisini halka aktaran Onkoloji uzmanı Yavuz Dizdar, koronavirüs pandemisinin diğer hastalıklara karşı konumundan bahsetti.

Yavuz Dizdar, yayınladığı son videoda, koronavirüsün ülkemize 11 Mart'ta değil, 2019 yılının Aralık ayının sonlarına doğru geldiğine dairveriler bulunduğundan bahsetti.  

 

Yavuz Dizdar ayrıca Dünya Sağlık Örgütü'nden aldığı bilgilere göre dünyada her yıl 290 bin - 650 bin arasında influenza ilişkili ölümün gerçekleştiğini de açıkladı.

İŞTE YAVUZ DİZDAR'IN SES GETİRECEK O VİDEOSU

YAVUZ DİZDAR KİMDİR

Yavuz Dizdar 1964’te İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ndeki orta eğitimini 1982’de; İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini 1988’de tamamladı. Tıp eğitiminin ardından, o yıllarda Siirt’e bağlı olan Batman’da yaklaşık bir yıl mecburi hizmet yaptı. 1989-1992 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda ilaç bilimi üzerine, 1992-1996 yıllarında Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nda kanser üzerine uzmanlık eğitimini tamamladı. Bu eğitimlerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nde kanser biyolojisi ve immünolojisi doktorası unvanını aldı. Halen aynı enstitüde radyasyon onkolojisi uzmanı olarak çalışmaktadır.

Tıbbi çalışmalarına paralel olarak 1994’ten bu yana Dünya Gazetesi’nde sağlık ekonomisi ve politikası konusunda yazılar yazmaktadır. İstanbul Üniversitesi’ne ve üniversiter eğitime yönelik yazılarının yer aldığı Fakülte dergisi 2008 yılından beri yayın hayatındadır.

Yorumlar