Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs testleri için büyük vurgun ! Test başı 1250 TL...

Özel laboratuvarlar korona virüs testi ile vurgun yapmaya başladı. Testler 1200-1250 liraya yapılıyor. Sonuçlar e-posta veya telefonla bildiriliyor. Pozitif çıkanlar karantinada bekletilmeden elini kolunu sallayarak laboratuvardan ayrılıyor.

Koronavirüs testleri için büyük vurgun ! Test başı 1250 TL... - Sayfa 1

Milliyet gazetesinin haberine göre korona virüsü Kovid-19’un insan vücudunda tespit etmek için hastanelerde ve gerekli hallerde ücretsiz gerçekleştirilen PCR testinin bazı özel labaratuvarlarda fahiş fiyata yapıldı. Bağdat Caddesi ve Feneryolu’nda şubesi bulunan iki laboratuvarda Kovid-19 testi için 1200 ve 1250 lira talep edildi.

Koronavirüs testleri için büyük vurgun ! Test başı 1250 TL... - Sayfa 2

Bu özel labaratuvarlara başvuranlara sonuçlar e-posta veya telefonla da iletilirken, olası vakaların karantinada bekletilmeden elini kolunu sallayarak merkezlerden ayrılıyor.

Koronavirüs testleri için büyük vurgun ! Test başı 1250 TL... - Sayfa 3

Uzmanlar ise test sonuçları belli olana kadar karantina şartları veya izolasyon uygulanması gerektiğini belirtirken, özel labaratuvarlarda Kovid-19 testinin yasal olmadığını söylüyorlar. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Testlerin yapılmasında üç şart aranıyor. Yurt dışından gelmişseniz, ateş ve öksürüğünüz varsa test yapılır."

Koronavirüs testleri için büyük vurgun ! Test başı 1250 TL... - Sayfa 4

"Diğer riskli durum yurt dışından biriyle yakın temas halinde bulunmuş, ateş ve öksürük sorunları yaşıyorsanız bu durumda da PCR yapılır. Bu iki seçeneğin dışında ateş, öksürük veya akciğerde bulgu varsa, hekimin insiyatifi doğrultusunda test yapılabilir. Kamu veya özel fark etmez, testler ücretsiz yapılmak zorundadır. Testler İl Sağlık Müdürlüğü uzmanlarına teslim edilir ve sonuçlar bu merciiden beklenir. Sonuçları saptayacak labaratuvarın Dünya Sağlık Örgütü veya uluslararası kalite stadartları kriterlerine uygun olması gerekir” dedi.