Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs testi pozitif çıkan çift camiden anons yaptırdı

Samsun'da, Covid-19 testi pozitif çıkan veya temaslı olduğu için karantinada bulunan bazı vatandaşlar, yakınlarını bu durumdan korumak ve haberdar etmek için ilginç yöntemler uyguluyor. Kentte test sonucu pozitif çıkan bir çift, cami hoparlöründen anons yaptırırken, kimi vatandaşlar ise evlerinin girişlerine karantinada olduklarını bildiren pankartlar asıyor.

Koronavirüs testi pozitif çıkan çift camiden anons yaptırdı - Sayfa 1

Samsun'da camiye çıkarak hoparlörden "Testimiz pozitif çıktı, belli bir tarihe kadar ziyaretçi kabul etmiyoruz" diyen çift şaşkınlık yarattı. İlçede vatandaşların çok tedbirli olduğunu söyleyen 112 Acil Müdürü,"Evinin dış kapısına 'Bu evde pozitif vaka var ziyaretleri daha sonra yapmanız uygun olur' diye tarih yazanlar var" ifadelerinde bulundu.

Koronavirüs testi pozitif çıkan çift camiden anons yaptırdı - Sayfa 2

Samsun'da, 112 Çağrı Merkezi bünyesinde kurulan İl ve İlçe Salgın Denetim Merkezleri'nde görevliler Kovid-19 testi pozitif çıkan veya temaslı olduğu için karantinada bulunan kişilerin pandemi kurallarına uyup uymadıklarını denetliyor. 

Koronavirüs testi pozitif çıkan çift camiden anons yaptırdı - Sayfa 3

Kovid-19 testi pozitif çıkan hastaların temaslı olduğu kişileri belirleyen ekip karantina süreci başlatıyor. Karantinada olan vatandaşları ziyaret ederek karantinaya uyup uymadıklarını kontrol eden ekipler, ilginç örneklerle de karşılaşıyor.

Koronavirüs testi pozitif çıkan çift camiden anons yaptırdı - Sayfa 4

CAMİDEN ANONS YAPTIRDILAR
Kovid-19 testi pozitif çıkan veya temaslı olduğu için karantinada bulunan bazı vatandaşlar yakınlarını bu durumdan korumak ve haberdar etmek için ilginç yöntemlere başvuruyor. Tekkeköy ilçesinde Kovid-19 testi pozitif çıkan bir çift, cami hoparlöründen anons yaptırarak karantinada olduklarını ve evlerine ziyaretçi kabul edemeyeceklerini duyurdu. Bazı vatandaşlar ise evlerinin ve apartmanlarının girişine pankartlar asarak karantinada olduklarını bildiriyor.