Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs mutasyona uğrayarak 30 türe ayrıldığı tespit edildi!

Çin'de bir üniversitede yapılan araştırmaya göre,Avrupa’da geçen yıldan bu yana onlarca kez mutasyona uğrayan ve şiddetleri değişken olan koronavirüs en az 30 farklı türe ayrıldığı açıklandı. Daha fazla detayı haberimizde bulabilirsiniz.

Koronavirüs mutasyona uğrayarak 30 türe ayrıldığı tespit edildi! - Sayfa 1

Koronavirüs uğrayarak 30 türe ayrıldığı tespit edildi!

 Zhejiang Üniversitesi araştırmacılarına göre ,Covid-19’un geçen yıl hayvanlardan insanlara atlamasından bu yana onlarca kez mutasyona uğradığını ve 30 farklı yeni tip koronavirüs türleri olabileceğini açıkladı.

Koronavirüs mutasyona uğrayarak 30 türe ayrıldığı tespit edildi! - Sayfa 2

''30 MUTASYONUN 19'U DAHA ÖNCE GÖRÜLMEDİ"
Bilim adamları, yaşları 4 ay ile 71 arasında değişen bir grup Covid-19 hastasını inceledi ve 19'u daha önce hiç görülmemiş toplamda 30 mutasyonu ortaya çıkardı.Buna göre, bazı mutasyonlar virüsün vücuttaki hücreleri istila etme yeteneğini arttırırken, diğerleri hastalığın hücreleri öldürmesine ve daha hızlı çoğalmasına yardımcı oldu.

Koronavirüs mutasyona uğrayarak 30 türe ayrıldığı tespit edildi! - Sayfa 3

South China Morning Post’un haberinde, en ölümcül mutasyonların  Avrupa'ya yayılmış olanlara, daha zayıf mutasyonların ise Washington Eyaleti gibi ABD'nin bazı bölgelerinde dolaşanlara benzediğini belirtti.

Koronavirüs mutasyona uğrayarak 30 türe ayrıldığı tespit edildi! - Sayfa 4

 Bu çalışmanın yazarları, bulgularının  sadece 11 hastaya dayalı olarak  mutasyonun hastalığın şiddetini etkileyebileceğini ilk gösteren kişiler olduğunu belitti.