Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs ile grip aynı anda bulaşır mı? İşte yanıtı

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip koronavirüs şu ana kadar 35 milyonu aşkın kişiye bulaştı. DSÖ'nün küresel salgın olarak ilan ettiği ve damlacıklar ile bulaşan koronavirüs 1 milyonu aşkın kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte insanların en çok merak ettiği soru "Grip ile koronavirüs aynı anda bulaşır mı?" oldu. İşte uzmanların yanıtları...

Koronavirüs ile grip aynı anda bulaşır mı? İşte yanıtı - Sayfa 1

Koronavirüsün pek çok belirtisi var. Bunlar ateş, yorgunluk, öksürük, kırgınlık. Grip belirtileri gösteren virüsteki öksürükle, bu dönemlerde yaşanan öksürüğün ayırt edilebilmesi için Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Bayram açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs ile grip aynı anda bulaşır mı? İşte yanıtı - Sayfa 2

Prof. Dr. Bayram bu süreçte yapılacakları şu sözlerle anlattı: "Aslında Korona mevsim geçişlerinde gördüğümüz nezle, grip, basit soğuk algınlığı belirtileri başlangıçta birbirine çok benziyor.

Kuru öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, halsizlik, kırgınlık olabiliyor. Korona da virüslerle ortaya çıkan ve soğuk algınlığı ile grip benzeri bulgulara yol açan bir hastalık. Dolayısıyla grip ve soğuk algınlığında ne yapıyorsak onu yapmamız gerekir.

Koronavirüs ile grip aynı anda bulaşır mı? İşte yanıtı - Sayfa 3

BASİT GRİP BİRKAÇ GÜNDE GERİLER ANCAK...
Basit bir gribin birkaç günde gerilemesini bekleriz ancak şikayetler gerilemiyor, ateş yükseliyorsa ve özellikle kuru öksürükte artış ve beraberinde nefes darlığı varsa o zaman bir hastaneye başvurmak gerekir. Bu söylediklerim herhangi bir kronik hastalığı olmayan, normalde sağlıklı bir birey için geçerli.

Koronavirüs ile grip aynı anda bulaşır mı? İşte yanıtı - Sayfa 4

Ancak bu dönem sonbahar mevsimi. Bu dönemde yaşanan belirtiler araya basit bir soğuk algınlığı girdiği için mi, yoksa koronaya mı bağlı bunu ayırt etmek zor.

Ancak bu hastalar bu döneme kadar gözlemedikleri bir durumla, kontrol altına alınamayan öksürük ve yüksek ateşle karşılaşıyorsa, bir hekime başvurmakta fayda var. Astım ve Koah hastalarında da yüksek ateş varsa, balgam çıktıysa doktora başvurmalılar. Korona olmasa bile bakteriyel rahatsızlık ya da, zatürre olmuş olabilir"