Anasayfa /  Sağlık

Koronavirüs hastalarında belirtiler değişti!

Çin'in Wuhan kentinde 2019'un sonlarında ortaya çıkan ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgın halini alan koronavirüsün (Covid-19) en çok görülen belirtileri değişti.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 15 Temmuz 2022 16:23

Koronavirüs salgınının öksürük, baş ağrısı, koku ve tat kaybı ve yüksek ateş gibi bilinen semptomları yeni mutasyon ve varyantlarla şekil değiştirmeye başladı.

İngiltere’de Covid-19 hastalarında görülen belirtilerin sıralandığı Zoe Covid Araştırma Uygulamasında en çok görülen hastalık semptomlarının sırası değişti. Eskiden koronavirüs salgınında en çok görülen yüksek ateş, öksürük ve tat-koku kaybı gibi belirtilerin daha nadiren görülmeye başlandığı ortaya çıktı.

Verileri inceleyen bilim insanları ve uzmanlar, artık en çok görülen semptomun boğaz ağrısı olduğunu açıkladı. Sözcü'nün aktardığı habere göre; koronavirüsü bulaşan kişilerde en çok görülen belirtinin artık boğaz ağrısı olduğunu aktaran uzmanlar, baş ağrısı ve burunda tıkanıklığın da öne çıktığını duyurdu.

Dünya çapında 6.3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgınının başında tat-koku kaybı en sık rastlanan semptomlardan biriydi. Araştırmada ayrıca öksürük, çatallı ses, hapşırmak, halsizlik ve kas ağrısının da yaygın semptomlardan bazıları olduğu kayıtlara geçti.

Araştırma sonuçlarını inceleyen Zoe’nin kurucusu Profesör Tim Spector, “Eğer soğuk algınlığı ve grip gibi belirtiler gösteriyorsanız, Covid-19 olma ihtimaliniz iki kat yüksek” dedi.

Yorumlar