Anasayfa /  Foto Galeri

Hangi ilde ne kadar koronavirüslü var ? 11 Nisan Türkiye koronavirüs haritası !

Sağlık Bakanlığı her gün Türkiye'deki koronavirüs vakaları ve ölüm sayıları ile ilgili rakamları açıklıyor. Peki hangi ilde ne kadar koronavirüslü var? İşte Türkiye koronavirüs haritası !

Hangi ilde ne kadar koronavirüslü var ? 11 Nisan Türkiye koronavirüs haritası ! - Sayfa 1

Ülkemizde görülen koronavirüsü ile ilgili son bilgiler gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan corona takip sitesi üzerinden koronavirüsünde kaç vaka olduğu ve koronavirüsü hasta sayıları Bakan Fahrettin Koca tarafından açıklanıyor. 

Hangi ilde ne kadar koronavirüslü var ? 11 Nisan Türkiye koronavirüs haritası ! - Sayfa 2

TOPLAM VAKA SAYISI AÇIKLANDI 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Nisan corona virüs vaka ve ölüm sayısını Twitter adresinden duyurdu. Vakan Koca, korona tablosunu yayımlayarak şu ifadeleri kullandı;

"Vaka sayımız, test sayısındaki artışla birlikte, öngörülebilir düzeyde artıyor. Bu artış, yoğun bakım sayısında gerçekleşmiyor. Tanıda daha hızlıyız, tedavi erken başlıyor. Türkiye tedavide ciddi başarı gösteriyor. Asıl başarı virüsten korunabilmekte."

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası vaka sayısı hakkında açıklama yapan Bakan Koca, şunları söyledi;

Toplam test sayımız 307. 210 oldu. Günlük test sayısı 30. 864. Bugünkü vefat sayısı 98. Toplam vefat sayısı bin 6 oldu. Bugünkü iyileşen hasta sayısı 281, toplam iyileşen hasta sayısı 2 bin 423 oldu.

Hangi ilde ne kadar koronavirüslü var ? 11 Nisan Türkiye koronavirüs haritası ! - Sayfa 3

VAKALARIN YÜKSEK OLDUĞU İLLER 
Özellikle bazı yerlerde ciddi seyirin olduğunu görüyoruz. Ankara İstanbul, İzmir, Trabzon ve Bursa'da vakaların yüksek olduğunu görüyoruz.

Bakan Koca ayrıca şu bilgiyi paylaştı:

"Türkiye'de vaka sayısına göre ölüm oranı yüzde 2,15'tir. Nüfusu 10 milyonu aşan ülkeler arasında 12. sıradayız."

"Yoğun bakım sürecimiz, diğer ülkelere göre özellikle son haftalarda giderek düşmeye başladı." şeklinde konuşan Koca İstanbul'da yoğun bakım ve yatak doluluğu hakkında bilgileri paylaştı:

"İstanbul'da şu anda yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 59,5. Normal yatak doluluk oranı da yüzde 50,2. Şu an bir sorun yok."

Hangi ilde ne kadar koronavirüslü var ? 11 Nisan Türkiye koronavirüs haritası ! - Sayfa 4

ECZANELERDE ÜCRETSİZ MASKE DAĞITILACAK 
Eczanelerimizden ücretsiz maske verilmesine başlayacağız. Bunu birçok ilimizde görmüş olacağız. Telefonuna bir kod sistemi oluşturacağız. Vatandaşımız herhangi bir eczaneye giderek bu dönemde 5 adet maskesini alabilecekler. Sağlık ordumuzun birer ferdi olan eczacılarımıza teşekkür ediyorum.