Anasayfa /  Sağlık

Koronavirüs aşısı fiyatı ne kadar olacak?

Koronavirüs aşısı bulundu mu? Tüm dünyada korona virüsü vaka sayılarında artış yaşanırken gözler aylardır aşı çalışmalarına çevrilmiş durumda. Yediden yetmişe herkes "Korona aşısı bulundu mu?" sorusunun cevabını araştırırken Türk doktorlar Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'den müjdeli haber geldi. Peki, korona aşısı fiyatı ne kadar? İşte, merak edilen detaylar...

Abone ol
Abone ol 16 Kasım 2020 15:03

Korona virüsünün yayıldığı ve pandeminin ilan edildiği günden beri tüm dünya sabırsızlıkla korona aşısıyla ilgili gelişmelere kilitlenmişti. Çalışmalar devam ederken müjdeli haber Türk doktorlar Özlem Türeci ev Uğur Şahin'den geldi. Çiftin aşı çalışmaları yüzde 90 başarı sağladı. Peki, koron aşısının fiyatı ne kadar? Merak edenler için detayları haberimizde derledik. 

KORONA AŞISI BULUNDU MU?

Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin şirketi BioNTech'de geliştirilen koronavirüs aşısının koronavirüsü durdurmada yüzde 90 etkili olduğu açıklandı. Bilim insanları, baharda normale dönme müjdesi verdi. Türk çiftin başarısını manşetlerine taşıyan dünya basını, Şahin ve Türeci'nin Covid-19 aşısı yarışında daha köklü rakipleri geride bıraktığını vurguladı.

The Times gazetesi, koronavirüs aşısının ardından ilkbahara kadar normale dönüş olabileceğini kaydetti. İngiltere Hükümetinin sağlık yetkililerinden Prof. Dr. Jonathan Van-Tam, bu (Covid-19 aşısı) büyük dönüm noktasından sonra, koronavirüs enfeksiyon dalgasının İngiltere'nin katlanacağı son şey olabileceği anlamına geldiğini söyledi.

İŞTE KORONAVİRÜS AŞISININ FİYATI

Aşı çalışmalarında yaşanan olumlu gelişme sonrası "Korona aşısı fiyatı ne kadar?" sorusu da cevaını arıyordu. Nihayet bu soru da cevabını buldu. BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının fiyatı ABD'deki fiyatlandırılmaya göre doz başına 159 TL olacak.

 

 
Yorumlar