Anasayfa /  Popüler

Korkmaz Karaca kimdir? Korkmaz Karaca nerelidir ne iş yapar?

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti MKYK Üyesi Korkmaz Karaca arama motoru üzerinde en çok aranan konular arasında listenin üst sıralarında yer aldı. Korkma Karaca kimdir? Korkmaz Karaca nereli ne iş yapıyor? İşte Korkmaz Karaca’nın hayatı, kariyeri.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 04 Haziran 2022 17:36

Korkmaz Karaca kimdir?
Korkmaz Karaca 1978 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Baba tarafından Ardahanlı; anne tarafından ise Rumeli Mübadili bir aileye mensup olan Korkmaz Karaca İlk orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Ardından üniversite eğitimi için Bursa'ya giden Karaca Uludağ Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında başlayan yüksek tahsilini yurt dışında iş idaresi eğitimi ile tamamladı.

Lise yıllarından itibaren aktif olarak iş hayatına atılan Korkmaz Karaca birçok özel sektör kuruluşunda üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Galatasaraylı olan Korkmaz Karaca Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesidir. İyi derecede İngilizce bilen Korkmaz Merve Karaca ile evli ve İpek Karaca isimli bir kız çocuk babasıdır.

Korkmaz Karaca hangi görevlerde bulundu?
Korkmaz Karaca pek çok pozisyonda önemli görevleri üstlenmiştir. Çalışma hayatına genç yaşta başlayan Karaca aynı zamanda başarılı bir iş insanıdır. Korkmaz Karaca “Indagro Group”'un Türkiye Temsilciliğini yaptı.

Çalık Holding, DAP Holding, Doğan Holding, Acarlar İnşaat, Sütaş A.Ş., Tahincioğlu Gayrimenkul, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere birçok özel sektör ve kamu şirketine danışmanlık hizmeti verdi. Sözcü Gazetesi ve İnternethaber Medya grubunda yazıları yayınlandı. 2007-2009 yılları arasında Fox Tv'de İş ve Siyaset dünyasını konuk aldığı TV programları yaptı. 2010-2017 yılları arasında Deniz Baykal'ın Danışmanlığı görevinde bulundu.

Korkmaz Karaca siyasi kariyeri
Türkiye Başkanlık sistemi ile birlikte hayata geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu'na 8 Ekim 2018 tarihli kararla Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olarak atandı. 23 Mart 2021 tarihinde yapılan Ak Parti Büyük Kongresinde MKYK üyesi olarak seçildi. 19 Nisan 2021 tarihinde, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki Bey'in önermesi; T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın olurları ile, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Yorumlar