Anasayfa /  Güncel

Korgeneral Zekai Aksakallı El Bab operasyonunu yerinde izledi

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, DEAŞ'a yönelik yapılan Fırat Kalkanı kapsamında Suriye'nin El Bab cephesine giderek yürütülen operasyonu yerinde izledi

Abone ol
Abone ol 03 Şubat 2017 03:34

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat Kalkanı kapsamında geçen yıl 9 Aralık’ta başlattığı El Bab’a yönelik operasyonda önemli ilerlemeler kaydedildiği bildirildi. El Bab operasyonunda kritik görevler üstlenen Özel Kuvvetler’in (Bordo Bereliler) Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da El Bab cephesine giderek, operasyonu izledi. Aksakallı, Özel Kuvvetler’in El Bab’ın dış mahallelerinden birinde geçici karargâha dönüştürdüğü bir evin damından uzun menzilli dürbünle DEAŞ’a yönelik alınan önlemleri ve taarruzu izledi.

SURİYE’DEN BM’YE MEKTUP

Bu arada Suriye, BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi’ne mektup yazarak, Türkiye’nin El Bab’da yürüttüğü operasyonu şikayet etti. Mektuplarda, Türkiye’nin operasyonu ‘işgal’ olarak nitelendirirken, bunun uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiği belirtildi. Suriye, BM’nin harekete geçmesini istedi. 

HALİSDEMİR’İN KOMUTANI

KORGENERAL Zekai Aksakallı, darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler’i ele geçirmeye gelen Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldüren şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in komutanıydı. Aksakallı, o geceyi şöyle anlatmıştı: “Başçavuş Ömer Halisdemir’i aradım. Ömer’e, ‘Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şehadet var.”

Kaynak: Hürriyet


Yorumlar