Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Konyaspor Trabzonspor maçı maç sonucu

Süper Lig'in 16. haftasında Trabzonspor, deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'u Sörloth'un golüyle 1-0 mağlup etti.

Abone ol
Abone ol 23 Aralık 2019 19:48

İttifak Holding Konyaspor ile Trabzonspor, Süper Lig'in 16. haftasında karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan maçı Trabzonspor 1-0 kazandı. Bordo-mavili takıma 3 puanı getiren golü 38. dakikada Alexander Sörloth kaydetti.

Konyaspor'da 21 ve 82. dakikalarda sarı kart gören Ömer Ali Şahiner, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 29'a yükseltti ve haftayı 3. sırada tamamladı. Ligdeki galibiyet hasreti 9 maça çıkan Konyaspor ise 15 puanda kaldı.

Konyaspor 0-1 Trabzonspor

90 MAÇ BİTTİ

82'Hızlı hücumda rakip ceza alanına yönelen Yusuf'u faulle durduran Ömer Ali ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.İkinci Sarı - Ömer Ali Sahiner
Oyuncu Değişikliği81'Konyaspor'da Skubic'in yerine Hurtado oyundaNejc Skubic - Paolo Hurtado
Sarı Kart81'Düdükten sonra topa vuran Yusuf Sarı sarı kart gördüSarı Kart - Yusuf Sari
Pozisyon80'Alper ağdan köşe vuruşu kullandı. Falso alıp kaleye yönelen topu Uğurcan kontrol etti.
Oyuncu Değişikliği78'Trabzonspor'da Mikel'in yerine Doğan oyundaJohn Mikel Obi - Dogan Erdogan
Pozisyon74'Alper'in ortasında Jonsson'un ıskaladığı topa Miya vurdu, üstten aut.
Pozisyon73'Konyaspor'un beraberlik için baskısı var bu dakikalarda...
Pozisyon71'Farouk Miya'nın sert şutunda Uğurcan top son anda köşeden çıkardı!
Sarı Kart70'Rakibini topla birlikte iten Skubic sarı kart gördüSarı Kart - Nejc Skubic
Sarı Kart66'Orta alanda Miya'ya faul yapan Mikel sarı kart gördüSarı Kart - John Mikel Obi
Oyuncu Değişikliği61'Konyaspor'da Volkan'ın yerine Miya oyundaVolkan Findikli - Farouk Miya
Oyuncu Değişikliği61'Konyaspor'da Bajic'in yerine Daci oyundaRiad Bajić - Erdon Daci
Pozisyon56'Trabzonspor gole yaklaştı! Savunma arkasına sarkan Sörloth karşı karşıya pozisyonda topu soluna doğru çekti, vuruşunda Selim'e çarpan top kalenin üstünden dışarı gitti.
Pozisyon52'Trabzonspor tehlikeli geldi! Sol çaprazdan ceza alanına giren Yusuf içeri çekip sol ayağıyla vurdu, top Serkan'da kaldı.
Pozisyon48'Milosevic'in uzaklardan şutunda top Uğurcan'da kaldı.
Pozisyon47'Trabzonspor hızlı atağında Sosa sağdan gelen Yusuf'u gördü, Yusuf sıfıra inen Pereira'ya bıraktı, Pereira'nın geriye çıkardığı topu Ali Turan kesti.

İlk yarı sona erdi.
Pozisyon45'İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.
Pozisyon44'Abdulkadir'in soldan ortasında Sturridge'in kontrolünde arkaya seken topa Pereira gelişine vurdu, top auta gitti.
Pozisyon41'Nwakaeme soldan yine etkili bir orta kesti. Sosa, Sturridge ve Sörloth dokunamadı. Aut
Pozisyon39'Nwakaeme'nin soldan ortasında Sörloth kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.
Deplasman Golü38'GOL! Sörloth attı! Trabzonspor öne geçiyor...Gol - Alexander Sörloth
Pozisyon33'Milosevic'in sol çaprazdan sert şutunda top az farkla auta gitti.

24'Sörloth'a faul yapan Ali Turan sarı kart gördüSarı Kart - Ali Turan
Sarı Kart21'Hüseyin'e orta çizgide sert bir faul yapan Ömer Ali sarı kart gördüSarı Kart - Ömer Ali Sahiner
Pozisyon15'Abdulkadir Parmak ceza alanına girdikten sonra yerde kaldı ve hakeme baktı. Halil Umut Meler oyunu devam ettirdi.
Pozisyon12'Konyaspor yine tehlikeli geldi. Savunma arkasına sarkan Milosevic sağda dar açıdan vurdu, top Uğurcan'da kaldı.
Pozisyon10'Konyaspor hızlı atakta gole yaklaştı! Orta alanda topu alan Ömer Ali içeri hareketlenen Bajic'i gördü, Bajic'in vuruşunda top Uğurcan'da kaldı. Ömer Ali için ofsayt bayrağı havada.
Pozisyon3'Sosa sağ çizgiden kazanılan serbest vuruşta topu ceza alanına yolladı, kale sahasına düşen topu Selim Ay uzaklaştırdı. Ali Turan'a yapılan harekete faul düdüğü çaldı.
Pozisyon2'Trabzonspor gole yaklaştı! Sörloth'un soldan ortasında Sturridge ceza alanında kontrol edip vurdu, top savunmadan döndü.
Maç Başladı1'Maç başladı. İki takıma da başarılar...

Trabzonspor'u konuk ettiği son altı Süper Lig maçını kaybetmeyen Konyaspor, en son ligden düştüğü 2010/11 sezonunda rakibine iç sahada yenilmişti. Trabzonspor, Süper Lig'de Konyaspor ile oynadığı son altı maçta da rakibine gol attı ve bu süreçte mağlubiyet almadı. Konyaspor, evinde oynadığı son 15 Süper Lig maçının sadece birini kazanabildi.

Süper Lig'de çıktığı son iki deplasmandan galibiyetle ayrılan Trabzonspor, Nisan 2017'den bu yana dış sahada üst üste üç maç kazanamıyor. Deplasmanda çıktığı son 18 Süper Lig maçında da gol atan Trabzonspor, ligde devam eden en uzun serinin sahibi.
Konyaspor bu sezon Süper Lig'de ortayla ilk golünü geçen hafta Başakşehir'e attı. Ligde şu ana kadar bu şekilde Trabzonspor'dan daha fazla gol atan tek takım Alanyaspor.

Konyaspor Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?  

Konyaspor Trabzonspor maçı saat 20:00'da başlayacak. Mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Trabzonspor bu sezon Süper Lig'de oynadığı 15 maçın 12'sinde ilk golü atan taraf oldu. Bordo mavili ekip, şu ana kadar skor olarak öne geçtiği karşılaşmalarda en fazla puan kaybeden takım konumunda. Bu sezon en fazla Süper Lig maçında açılış golünü atan iki oyuncudan biri Alexander Sörloth. Aykut Kocaman, Trabzonspor karşısında Süper Lig'deki son galibiyetini Mart 2016'da Konyaspor'un başındayken aldı. Ünal Karaman, teknik direktörlük kariyerinde Aykut Kocaman'a Süper Lig'de sadece bir kez mağlup oldu.

Trabzonspor ile Konyaspor 37. randevuda

Geride kalan 36 lig maçında bordo-mavililerin galibiyet sayısında 18-9 üstünlüğü bulunuyor. Karadeniz ekibi, ligde 6 maçtır yenilmediği rakibini deplasmanda ise son 6 karşılaşmada mağlup edemedi

İki takım arasında geride kalan 36 lig maçında Karadeniz temsilcisinin galibiyetlerde 18-9 üstünlüğü bulunuyor. Rekabetteki 9 müsabakada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor, söz konusu maçlarda 54 kez rakip fileleri havalandırdı, kalesinde 39 gol gördü. Rakibiyle ligde yaptığı son 6 maçı yitirmeyen bordo-mavililer, bu süreçte üçer galibiyet ve beraberlik aldı. Süper Lig'de geçen sezon Trabzon'da ev sahibi ekip 3-0 galip geldi, Konya'daki müsabaka 2-2 tamamlandı.

Trabzonspor, deplasmanda 6 maçtır kazanamıyor

Trabzonspor, Konyaspor deplasmanında son 6 maçta galip gelemedi. Lig maçlarında rakibini deplasmanda en son 2010-2011 sezonunda 2-1'lik skorla yenen bordo-mavililer, Konya'da daha sonra oynanan 6 müsabakada 4 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak galibiyet elde edemedi. Öte yandan, iki takım arasında Konya'da oynanan 18 karşılaşmanın 8'i beraberlikle sonuçlanırken, 6 maçı Trabzonspor, 4 maçı da ev sahibi ekip üstün bitirdi.

Yorumlar