Anasayfa /  Ekonomi

Konut alımında destek yüzde 25'e çıkarıldı

Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme ilk kez konut alacaklar için devlet teşvikini yüzde 25'e çıkarılırken, yeni araç alımında da hurda araçlar için 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi getirildi.

Abone ol
Abone ol 27 Mart 2018 23:09

Yeni "torba yasa" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre konut desteğinde devlet katkısı yüzde 25'e çıkarıldı. Yeni araç alımında 10 bin liraya kadar ÖTV teşviki getirilirken, madenlerde hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına da istihdam imkanı getirildi.

Kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen, 7103 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Kanuna göre, eski bakanlara ve milletvekillerine görevde iken verilen diplomatik pasaportlar, söz konusu görevlerin sona ermesinin ardından da geçerli olacak.

Okul öncesi çağındaki çocuklar için işverenlerce verilen ve ücretin bir parçası olan kreş ve gündüz bakımevi hizmeti vergi dışı bırakıldı.

Konutların çatı veya cephelerinin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanılması teşvik edilecek. Bu şekilde üretilen elektrik enerjisinin ihtiyaç fazlasını tedarik şirketine satanlar vergiden muaf esnaf kapsamına alındı.


Etiketler Konut alımı
Yorumlar