Anasayfa /  Foto Galeri

Komaya giren kadın uyandığında hayatının 20 yılı silinmişti! Ailesini suçladı

Stevie Carter adlı kadın, felç geçirdikten sonra iki hafta komada kaldı. 36 yaşındaki kadın uyandığında 1998 yılında ve ailesinin onu kaçıran yabancılar olduğunu sandı.

Komaya giren kadın uyandığında hayatının 20 yılı silinmişti! Ailesini suçladı - Sayfa 1

2018'de kafasında hissettiği şiddetli ağrı sonrası hastaneye kaldırılan Stevie Carter isimli kadınının beynindeki bir kan damarında küçük bir zayıflık olduğu tespit edildi. Addenbrookes hastanesinde nöroloji koğuşuna götürülen kadın 2 hafta komada kaldı.

Komaya giren kadın uyandığında hayatının 20 yılı silinmişti! Ailesini suçladı - Sayfa 2

Komadan uyanan Carter, "Çok zor bir hastaydım, doğru yutamadığım için kalınlaştırılmış sıvılar verildi. Bir huzurevinde çalıştım ve bunların demans hastalarına verildiğini görmüştüm, bu yüzden onları reddedecektim. "1998’de olduğumu düşündüm, kaçırıldım ve rehin tutuluyordum. Neler olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu, halüsinasyon görüyordum ve üzerimde deneyler yapılacağından emindim” ifadelerini kullandı.

Komaya giren kadın uyandığında hayatının 20 yılı silinmişti! Ailesini suçladı - Sayfa 3

KIZINI TANIDI OĞLUNU TANIMADI

Stevie, kızını tanıyorken oğlunun yabancı gibi göründüğünü ve ona "Sen benim oğlum değilsin, seni tanımıyorum" dediğini sözlerine ekledi.

Komaya giren kadın uyandığında hayatının 20 yılı silinmişti! Ailesini suçladı - Sayfa 4

İki yıl boyunca hafıza kaybı ve diğer semptomlarla boğuşan kadın, henüz hafızasının tam olarak gelmediğini söylüyor. Yaşadıklarından sonra kendisi gibi hafıza kaybı ve inme yaşayan hastalara yardımcı olan bir vakıfta gönüllü olarak çalışmaya başladı.