Anasayfa /  Foto Galeri

Kocatepe Camii'nde moda çekimine ceza belirlendi

Kocatepe Camii'nde çekilen fotoğraflarla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda tutuksuz yargılanan Ezgi Cebeci (21) ve Bilal Kısa (28) için 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan iddianame düzenlendi. Her iki şüpheli için de 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kocatepe Camii'nde moda çekimine ceza belirlendi - Sayfa 1

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camii'nde uygunsuz kıyafetlerle çekim yapan ve bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşan 2 şüpheli hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan dokuzar aydan 1 yıl altışar aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırladı.

Kocatepe Camii'nde moda çekimine ceza belirlendi - Sayfa 2

İddianameye göre, Bilal Kısa ve Ezgi Cebeci, Kocatepe Camii'nde anlaşarak uygunsuz fotoğraflar çekti ve bunları sosyal medyada yayımladı.

Şüpheliler, ifade özgürlüğü bahanesiyle suçlamaları reddetse de iddianame, eylemin halkın dini değerlerini aşağılayıcı nitelik taşıdığını belirterek dokuzar aydan 1 yıl altışar aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep ediyor.

Kocatepe Camii'nde moda çekimine ceza belirlendi - Sayfa 3

Şüphelilerin, cami içinde ve avlusunda çekilen fotoğraflarının İslam dininin temel değerleriyle uyuşmadığı vurgulanıyor. Bu eylemin ifade özgürlüğü kapsamında olmadığına dikkat çekilerek, şüphelilerin halkın dini değerlerini aşağılayıcı nitelik taşıdığı gerekçesiyle cezalandırılmaları gerektiği ifade ediliyor.